Celulita si Nutritie

Celulita este o alterare topografică foarte frecventă în care pielea capătă aspect de coajă de portocală, de saltea sau aspectul de brânză. Există multe teorii pentru a explica fiziopatologia acestei condiții. Majoritatea teoriilor implică modificări ale țesutului adipos și microcirculaţiei, rezultând tulburări ale circulaţiei samguine şi limfatice, provocând fibroscleroza țesutului conjunctiv. 
Celulita intrică fenomene non-inflamatorii, inflamatorii şi degenerative care provoacă modificări în hipoderm, ce determină ondulații neregulate pe pielea afectată. Stadiile celulitei:

Stadiul I – apariția permeabilității capilare și inundarea țesutului adipos cu fluide. Are loc displazia și hipertrofia țesutului reticular. Se observă doar ușoare variații în volum a țesutului adipos. 
Aspect exterior: depunere uşor deformată a liniei corporale, pliul cutanat se deplasează cu usurinţă, aspectul “coajă de portocală” este insesizabil cu ochiul liber, ci numai când formăm pliul cutanat.
 Corespunde formei de celulită FLASCĂ
.

Stadiul II – diferențierea fibrelor de colagen
. Aspect exterior: depuneri pe coapsa supero-externă în special fese, zona abdominală. Pliul cutanat nu este mobil, se simte un turgor plin, zona este uşor dureroasă la palpare, denivelări vizibile ale tegumentului.
 Corespunde formei de celulită COMPACTĂ.


Stadiul III – formarea micronodulelor
.

Stadiul IV – formarea macronodulelor. 
Aspect exterior: depuneri inestetice, pielea are aspect de “valuri”. Depozitele de celulită sunt evidente cu aspect de noduli, palpare dureroasă a pliului cutanat. Apar modificări în circulaţia limfatică şi microcirculaţie, oxigenare defectuoasă, retenţie de deşeuri toxice, vergeturi, venectazii etc. 
Aceasta descriere corespunde formei de celulită FIBROASĂ-EDEMATOASĂ. Dispozitia celulitei este diferită la cele două sexe, însă apare la ambele sexe. Tratamentul celulitei este unul complex, iar cheia succesului o reprezintă bună colaborare a pacientei.

Etapele tratării celulitei sunt:

1. Echilibrarea calorică, prin corectarea alimentației, cu scopul scăderii în greutate, echilibrării relației metabolice între anabolism și catabolism și apoi menținerea la o greutate optimă constantă cu variații de maxim 2 kg;

2. Eliminarea depozitelor localizate de grăsime prin:

- criolipoliza LipoCryo;

- lipoliză chimică;

- unde acustice X-WAVE; 

- laser mezoterapie FAT DISOLVE;

- liposucție chirurgicală;

- alte intervenții chirurgicale;

- drenaj limfatic mecanic sau chimic.

3. Întinderea pielii prin:

- radiofrecvență monopolară continuă EXILIS ELITE;

- radiofrecvență multipolară continuă 3DEEP by Endymed;

- laser mezoterapie DERMALIFT.

Clinica Arestetic vă oferă toate aceste servicii, în condiții de siguranță, eficiență maximă și excelență în servicii.

Send SMS
×

Aboneaza-te la newsletter si primesti o reducere de 5% la serviciile clinicii Arestetic!


Sunt de acord cu

Termenii si Conditiile

Nu mai afisa acest mesaj