5 operaţii estetice non-invazive şi minim invazive eficiente

Multe intervenţii estetice ajută la corectarea unor imperfecţiuni minore, altele îmbunătăţesc starea de sănătate fizică, însă sunt şi procedee care îmbunătăţesc starea de sănătate psihică. Adolescenţii, doamnele aflate în plină maturitate şi, în multe cazuri, domnii activi, se simt mai siguri de sine în urma unor proceduri care îmbunătăţesc aspectul fizic.

Operaţiile minim invazive au devenit tot mai populare în ultimii ani în rândul tuturor categoriilor de vârstă datorită eficienţei lor ridicate, dar şi a riscurilor mici la care sunt supuşi pacienţii. În rândurile următoare vom descoperi care sunt aceste intervenţii cu efecte deosebite asupra aspectului fizic.

Tratamentele de îndepărtare a acneei şi a cicatricilor post acneice

Astfel de tratamente sunt recomandate adolescenţilor dar şi adulţilor care au suferit de forme grave de acnee. Astfel de intervenţii minim invazive îmbunătăţesc aspectul tenului şi grăbesc vindecarea acneei. Efectele acestor intervenţii estetice au efecte cu adevărat impresionante asupra stării mentale a pacienţilor, îmbunătăţind cu adevărat starea psihică. 

Metodele folosite sunt puţin dureroase şi pot fi efectuate deopotrivă de adolescenţi şi adulţi, rata de vindecare este ridicată, iar perioada de recuperare - foarte scurtă. În funcţie de particularităţile fiecărui pacient, pot fi efectuate tratamente cu: Laser,  roller dermatologic, peeling chimic, excizie chirurgicală, microdermoabraziune, augmentare cu filler.

Tratament pentru estomparea ridurilor

Cauzele apariţiei ridurilor sunt numeroase; vârsta, mimica  facială, tipul tenului, modalităţile de îngrijire a pielii şi moştenirea genetică sunt principalii factori care determină apariţia acestora, mai devreme sau mai târziu. Conform studiilor, ridurile apărute înainte de 50 de ani sunt provocate datorită mimicii faciale, cele ce apar după această vârstă sunt cauzate de maturarea celulelor şi pierderea elasticităţii. Problema ridurilor poate fi uşor corectată prin intervenţii chirurgicale variate. Fiecare tratament pentru riduri trebuie personalizat în funcţie de particularităţile pacientului/pacientei, cele mai comune proceduri sunt blefaroplastia, care presupune îndepărtarea excesului de piele din jurul ochilor; dermabraziunea, o procedură ce atenuează reliefurile formate deoparte şi de alta a ridurilor, peelingul chimic şi umplerea ridurilor cu diferite substanţe care au ca efect relaxarea musculară în zona afectată de riduri sau introducerea unor substanţe ce atenuează conturul nedorit.

Lifting facial

Procedura de corectare a semnelor de îmbătrânire, cunoscută de cei mai mulţi dintre pacienţi sub numele de lifting facial este una confortabilă, uşor de efectuat, caracterizată prin recuperare rapidă. Intervenţiile sunt minim invazive şi presupun îndepărtarea excesului de piele şi ridicarea unor porţiuni ale dermei care şi-au pierdut din elasticitate. De această procedură pot beneficia toate persoanele care nu sunt mulţumite de modul în care evoluează aspectul pielii. Chiar dacă este o intervenţie minim invazivă, trebuie ţinut cont că este şi o procedură chirurgicală şi necesită o pregătire anterioară.

Transplantul de grăsime

Această intervenţie este tot mai populară printre pacienţii care doresc să aducă un plus de volum al ţesuturilor din anumite regiuni. Prin această procedură, grăsimea colectată din anumite zone ale corpului (abdomen, fese, coapse, braţe) este transplantata în alte regiuni. Grăsimea poate fi introdusă în pomeţi, în regiunea buzelor, deasupra ochilor, în regiunea ochilor şi conferă tenului un aspect plin şi proaspăt. Avantajul major al acestei intervenţii constă în faptul că nu există riscuri de respingere a transplantului, întrucât materia folosită este organică şi provine de la pacientul supus intervenţiei.

Liposucţia

Liposucţia este o intervenţie extrem de populară şi apreciată încă din anii ’80. Inovaţiile medicale moderne oferite de tehnologia performantă fac ca astfel de intervenţii să fie uşor de realizat, să prezinte risc minim şi să fie accesibile. Timpul de refacere pentru pacienţii care optează pentru asemenea intervenţii este scurt, fapt pentru care aceştia îşi pot relua activităţile cotidiene fără a se supune la riscuri inutile.

Această intervenţie minim invazivă constă în topirea şi îndepărtarea ţesuturilor adipoase din diferite regiuni ale corpului. În timpul unei singure intervenţii pot fi îndepărtate de la câteva sute de mililitri de grăsime, până la 5 litri. Gradul de siguranţă pentru această intervenţie este ridicat, însă trebuie realizat în urma unui examen clinic riguros.

×

Aboneaza-te la newsletter si primesti o reducere de 5% la serviciile clinicii Arestetic!


Sunt de acord cu

Termenii si Conditiile

Nu mai afisa acest mesaj