5 Sfaturi pentru a depăși complicațiile unei operații cosmetice

Chiar dacă ne place să acceptăm sau nu, operaţiile cosmetice fac parte din viaţa noastră. Fie că apelăm la acestea pentru remedierea unor imperfecţiuni fie că le realizăm pentru a îmbunătăţii aspectul fizic realizăm aceste intervenţii pentru a creşte încrederea în sine şi pentru a ne împăca cu propria fiinţă sau pentru a trata anumite afecţiuni de sănătate.

Trebuie totuşi să ţinem seama că şi cele mai neînsemnate dintre procedee, precum cele de îndepărtare pete faciale, liposucţie, implant cu silicon sau vindecare cicatrici pot avea complicaţii neplăcute, chiar şi pentru cei mai ascultători dintre pacienţi. Comunicarea strânsă cu medicul curant şi respectarea instrucţiunilor post operatorii sunt câteva detalii esenţiale de care depinde vindecarea frumoasă după o intervenţie cosmetică, însă acestea nu sunt întotdeauna suficiente. Iată câteva sfaturi care grăbesc vindecarea şi scad riscul de complicaţii.

Alege cu atenţie clinica în care realizezi intervenţia cosmetică

Indiferent de gradul de dificultate al intervenţiei este important să colaborezi cu profesionişti! Chiar şi banalele operaţiuni de îndepărtarea a unor pete faciale pot avea consecinţe neplăcute dacă medicul nu este un profesionist cu experienţă. Fiecare intervenţie presupune un anumit grad de risc, de aceea este important ca medicul să poată face faţă cu succes şi situaţiilor neprevăzute fata a-ţi pune sănătatea în pericol. Dealtfel trebuie ştii ca echipamentele folosite în astfel de intervenţii sunt cruciale! Cu cât sunt mai performante, cu atât şansele de complicaţii post operatorii sunt minimizate. Cele mai multe clinici folosesc echipamente inovatoare chiar şi în realizarea operaţiilor de implant cu silicon, vindecare cicatrici sau de mărire buze permanent. Deci primul pas pe care poţi să îl faci pentru a avea siguranţa că nu vei suferi din pricina complicaţiilor este să alegi cu atenţie clinică şi medicul care va realiza operaţia.

Respectă indicaţiile postoperatorii oferite de medic

Când vine vorba de intervenţii de implant cu silicon sau rinoplastie - cele mai frecvente operaţii cosmetice - treburile sunt destul de serioase. Pentru a evita complicaţiile postoperatorii, sângerările şi pentru a avea siguranţa reuşitei este important să respecţi punct cu punct recomandările specialistului legate de igienă, perioada de repaus, s.a. Trebuie menţionat că recomandările medicului nu doar că previn complicaţiile ci sunt factor care asigura reuşita intervenţiei.

De asemenea este indicat să păstrezi relaţia cu medicul specialist şi să mergi la controalele programate după operaţie. Rezultatele unei operaţii de mărire a sânilor sunt cel mai bine văzute la aproximativ 6 luni de la intervenţia efectivă.

Evită expunerea la soare

Operaţiile cosmetice vin de obicei cu restricţii! Multe complicaţii pot fi determinate de radiaţiile solare, de aceea este important să eviţi expunerea la soare pentru o perioadă de timp. Pentru împătimiţii de băi de soare, medici recomanda realizarea intervenţiilor în la început de sezon rece, astfel pielea se regenerează complet când temperaturile devin prietenoase pentru aceasta.

Soarele este de obicei un inamic de temut al pielii, poate produce pete arsuri şi poate accentua cicatricile. Chiar şi pacienţii care realizează intervenţii de liposucţie sau operaţii de mărire a sânilor trebuie să evite radiaţiile pentru o perioadă.

Respectă un program de odihnă corespunzător

Lipsa se odihnă îşi lasă amprentă şi asupra organismului sănătos, însă efectele pot fi devastatoare în perioada de convalescenţă. Dacă în cazul intervenţiilor uşoare, precum cele de mărire a buzelor şi îndepărtare a ridurilor, complicaţiile nu sunt tocmai vizibile în cazul operaţiilor de implant de silicon, rinoplastie şi îndepărtare a vergeturilor pot eşua din pricina lipsei de odihnă. Este important ca în convalescenţă să eviţi activităţile sportive şi să respecţi un program adecvat de somn.

Adoptă o dietă sănătoasă

Dacă înainte de intervenţia cosmetică nu ţineai seama la alimentele ingerate, este important ca după o asemenea procedura să acorzi mai multă atenţie elementelor pe care le consumi. O dietă bogată în fibre şi alimente bogate în vitaminele E, C şi A favorizează vindecarea.

Send SMS
×

Aboneaza-te la newsletter si primesti o reducere de 5% la serviciile clinicii Arestetic!


Sunt de acord cu

Termenii si Conditiile

Nu mai afisa acest mesaj