Cum te pregatesti pentru o interventie chirurgicala estetica? Ce trebuie sa stii despre perioada de recuperare, de la externare  pana la recuperarea completa!

In general, interventiile chirurgicale estetice sunt mult mai usoare, cu riscuri mult mai mici decat interventiile chirurgicale din alte sfere medicale si cu o perioada de recuperare mult mai scurta.

Ce ar trebui sa faceti inaintea interventiei chirurgicale?

1.   Asigurati-va ca ati pus toate intrebarile si ca ati primit raspunsuri la toate intrebarile. In acest sens, va recomandam  sa notati toate intrebarile, astfel incat in timpul consultatiilor sa nu omiteti nimic!

2.   Asigurati-va ca rezultatele care pot fi obtinute prin interventia chirurgicala stabilita corespund asteptarilor dumneavoastra!

3.   Cititi cu atentie consimtamantul pacientului si respectati indicatiile preoperatorii si postoperatorii! Veti primi un exemplar din acest protocol.

4.   Comunicati din timp medicului toate problemele de sanatate pe care le aveti, fara sa ascundeti nimic!  Va reamintim ca toate aceste informatii sunt confidentiale

5.   Asigurati-va ca aveti nr de telefon de contact al clinicii!

6.   Respectati recomandarie preoperatorii: faceti setul de analize recomandat, nu fumati cu 14 zile inaintea interventiei pe cat posibil,  cu 6 ore inaintea interventiei nu consumati alimente sau lichide, nu luati anticoagulante cu 10 zile inaintea interventiei!

7.   Pentru o mai buna apreciere a rezultatelor, apelati la consultatiile computerizate, care va pot simula rezultatul postoperator. Simularile pot fi realizate pentru: marire sani cu implanturi, reducere sani, ridicare sani, rinoplastii, liposuctie, lipofilling, augmentare cu acid hialuronic.

8.   Mentionati orice posibila alergie pe care ati avut-o!

9.   Informati-va de la medicul dumneavoastra asupra posibilelor reactii adverse sau complicatii!

10. Asigurati-va ca ati inteles in ce va consta evolutia si recuperarea dupa interventia chirurgicala!

Ce ar trebui sa faceti dupa interventia chirurgicala?

1.   Respectati cu strictete recomandarile medicului! Nerespectarea poate influenta evolutia postoperatorie si recuperarea.

2.   Administrati medicatia prescrisa!

3.   Nu va expuneti la temperaturi extreme!

4.   Nu va expuneti la factori de mediu externi care pot duce la infectarea operatiei!

5.   Nu traumatizati zona operata!

6.   Daca apar modificari, altele decat cele prezentate inaintea interventiei chirurgicale, semnalati imediat clinica! Durerile postoperatorii, vanataile, inflamarea zonei sunt reactii normale la multe interventii. Aparitia unui hematom de exemplu nu este o reactie normala si trebuie anuntat medicul.

7.   Respectati recomandarile de alimentatie postoperatorie, este foarte important sa aveti un aport caloric si proteic corespunzator pentru o refacere postoperatorie usoara si corecta.

8.   Nu incepeti activitati de pregatire fizica decat cu acordul medicului!

9.   Aveti rabdare pentru a vedea rezultatele definitive! Pentru majoritatea interventiilor, rezultatele definitive se vad dupa 1 an.

10. Nu intrati in panica daca in primele zile rezultatul nu va fi cel dorit, intrucat in primele zile sau chiar saptamani veti avea o inflamatie locala semnificativa. Trebuie, de asemenea, sa intelegeti ca fiecare organism evolueaza diferit. In privinta cicatricilor, acesta este un proces biologic individual si impredictibil; nici un medic nu poate aprecia dinainte cum va arata cicatricea. In marea majoritate a cazurilor, cicatricilor se vindeca cu semne minine de vizibilitate dar pot exista si exceptii in special la marii fumatori si la cei cu antecedente de cicatrici vicioase cheloide.

Send SMS
×

Aboneaza-te la newsletter si primesti o reducere de 5% la serviciile clinicii Arestetic!


Sunt de acord cu

Termenii si Conditiile

Nu mai afisa acest mesaj