Liposuctia chirurgicala, Adevăr și mituri!

Liposuctia este o interventie la limita dintre minim invaziv si chirurgie care consta in realizarea unor  mici incizii de 0,5-1 cm prin care se introduc niste canule care vor infiltra  un ser special dupa care se va aspira tesutul adipos. Standardul de aur este liposuctia laser.

Ce aduce in plus laserul de liposuctie:

  1. Topeste din tesutul adipos restant dupa liposuctia clasica, niveland zona.
  2. Coaguleaza capilarele de sange, reducand foarte mult vanataile de dupa liposuctie.
  3. Vaporizeaza apa, reducand edemul de dupa liposuctie.
  4. Strange pielea in exces rezultata dupa indepartarea tesutului adipos, ajutand la un rezultat estetic foarte bun.

Inaintea interventiei de liposuctie se recomanda  o greutate stabila in ultimele 6 luni, fara variatii mai mari de 2 kg.

Cum voi arata dupa liposuctie?

Dupa liposuctie, in primele zile, zona tratata poate fi umflata mai mult sau mai putin, poate prezenta echimoze si pot aparea dureri de intensitate diferita, toate acestea depinzand de tehnica aleasa, daca se foloseste si laserul de liposuctie sau nu. Folosirea laserului va minimaliza toate aceste semne si simptome postooperatorii. De asemenea, zona va fi amortita,  acest lucru nefiind influentat de laser, putand persista si luni de zile.

Post procedura, se recomanda drenajul limfatic pentru eliminarea edemelor si refacerea circulatiei limfatice.

Purtarea unui corset este obligatorie 2 luni.

Cand se vad rezultatele finale?

Rezultatele reale incep sa se vada dupa 3 luni  iar cele finale vor fi la 9-12 luni, timp necesar refacerii circulatiei limfatice.

Rezultatul este definitiv?

Rezultatul este definitiv daca se respecta recomandarile. Liposuctia inseamna eliminarea unui numar de celule adipoase, DEFINITIV. De exemplu, aveti in corp 10.000.000 de celule adipoase, din care 3.000.000 pe abdomen. In momentul in care ne ingrasam, aceste celule isi maresc volumul prin acumulare de colesterol si acizi grasi in celula. In timpul liposuctiei abdominale, din cele 3.000.000 de celule adipoase, eliminam sa spunem 2.500.000. Daca insa, dupa liposuctie veti aduce prin alimentatie mult mai multe calorii decat consumati, atunci excesul de grasimi se vor depune in adipocitele ramase, ceea ce inseamna ca va puteti ingrasa mai mult in alte zone, acolo unde nu s-a facut liposuctie. Deci, este NECESAR, ca dupa operatie sa aveti un regim alimentar echilibrat, sa nu va ingrasati.

Cand pot relua activitatile fizice?

Activitatile fizice curente pot fi reluate  in 2-3 zile daca se foloseste lipolaserul, iar mersul la sala dupa circa 2-3 saptamani.

Exista risc de deces cauzat de liposuctie?

Daca pacienta este corect investigata inainte de interventie si interventia se face corect, NU.

Singura zona cu risc de complicatii majore este abdomenul. De aceea, este obligatorie efectuarea de ecografie de perete abdominal inainte de interventie, astfel incat, identificarea unor hernii sau eventratii, contraindica liposuctia. Pe celelalte zone, gen coapse sau brate, nu sunt riscuri majore. Principalele complicatii care pot sa apara sunt: infectii si hematoame, de aceea se administreaza antibiotice si se recomanda laserul de liposuctie.

Grupele de risc sunt: diabeticii, pacienti  cu tulburari de coagulare, cu boli autoimmune.

In rezumat: dupa operatia de liposuctie, in primele zile, din cauza edemului, nu veti arata asa cum sperati  si trebuie sa aveti putina rabdare ca sa incepeti sa vedeti rezultatele. Dupa operatie trebuie sa aveti grija sa nu faceti excese alimentare si sa nu va ingrasati. Rezultatele se apreciaza dupa minim o luna de la interventie.

×

Aboneaza-te la newsletter si primesti o reducere de 5% la serviciile clinicii Arestetic!


Sunt de acord cu

Termenii si Conditiile

Nu mai afisa acest mesaj