CE ESTE ONICOMICOZA?
Onicomicoza reprezintă infecția cu fungi (ciuperci) a unghiilor. Unghia se îngroașă, apar depozite sfărâmicioase sub unghie, aceasta se desprinde de patul unghial (aspect de unghie goală pe dinăuntru) și capătă o culoare gălbuie, albicioasă sau maronie în funcție de tipul fungilor ce o infectează și de profunzimea infecției. Pentru că o simptomatologie asemănătoare poate fi dată și de alte afecțiuni (psoriasis, traumatisme, alte boli moștenite), este necesar să facem un examen micologic care să confirme infecția fungică.
Onicomicoza nu reprezintă doar o problemă cosmetică, ea poate crea un real disconfort persoanei respective (durere). În plus, poate reprezenta o poartă de intrare pentru alți agenți infecțioși, ducând la infecția piciorului sau chiar a gambei (în special la persoanele care au diabet sau sunt imunocompromise).

Când nu se poate aplica laserul?
- sarcina
- medicamente fotosensibilizante
- după peelinguri chimice sau procedee cu lumina intens pulsată mai recente de 1 luna
- medicamente anticoagulante
- boli fotosensibile (ex. lupus eritematos)
- expunerea recentă (în interval de 1 lună) la ultraviolete (soare, solar)
- epilepsie
- infecţie recentă cu virusul herpes simplex la nivelul zonei tratate
- antecedente de cicatrizare defectuoasă
- afecţiuni dermatologice la nivelul pielii care urmează a fi tratată, tatuaje
- semne (nevi) ale pielii care urmează să fie tratată.

CUM ACȚIONEAZĂ LASERUL CUTERA PE ONICOMICOZĂ?
Prima opțiune terapeutică o reprezintă tratamentul medicamentos general (pastile), urmat de tratamente locale (lacuri cu formulă specială care să penetreze keratina dură).
Tratamentele generale sunt grevate de posibile efecte secundare (afectarea ficatului, interacțiunea cu alte medicamente) și sunt de lungă durată. De aceea, la începutul tratamentului și pe parcurs sunt necesare analize de sânge care să ne confirme starea de sănătate. Tratamentele locale reprezintă o alternativă terapeutică de luat în considerare la persoanele care nu pot face tratament general (au anumite afecțiuni). Durata unui astfel de tratament se întinde pe mai multe luni (uneori un an).
De ce tratament laser Nd:YAG Cutera pentru onicomicoză?
- este un tratament neinvaziv (nu este grevat de efecte secundare notabile).
- sunt necesare 1-6 ședințe spațiate la 1-1,5 luni
- se poate asocia tratamentului general sau local, în ambele cazuri, crescând eficiența acestora. De obicei, un tratament este eficient, iar rezultatul bun este obiectivat la 3-4 luni când crește o unghie nouă sănătoasă. Este necesară îndepărtarea oricăror surse de reinfecție imediat după tratamentul laser.
Vreți să vedeți transformările după intervențiile realizate de echipa noastră de specialiști? Intrați pe pagina noastră de Instagram sau pe cea de Facebook și descoperiți rezultatele care inspiră!
Toate prețurile procedurilor pot fi găsite aici.
Rezultatele variază de la persoană la persoană. Contactați-ne pentru mai multe informații.
