În ce constă pregătirea preoperatorie? Analize preoperatorii.
Înaintea intervenției chirurgicale propriu-zise se realizează un consult amănunțit care, dincolo de evaluarea stării de sănătate a pacientei și a eventualelor contraindicații. Indicațiile preoperatorii:
– întreruperea medicației anti-inflamatoare cu cel puțîn 7 zile înaintea intervenției chirurgicale;
– întreruperea fumatului cu cel puțîn o lună înainte de operație, deoarece nicotină întârzie procesul de vindecare;
– cu 6 ore înaintea intervenției nu consumați alimente sau lichide;
– de regulă, operația trebuie făcută în afară perioadei menstruale;
– trebuie să anunțați chirurgul și medicul anestezist dacă aveți probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sângerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);
– trebuie să anunțați medicul dacă purtați proteze dentare sau lentile de contact;
– nu urmați o dietă strictă înainte de operație, deoarece poate întârzia vindecarea;
– dacă răciți sau faceți o infecție de orice fel, operația trebuie amânată;
– trebuie să aveți cel puțîn o unghie fără ojă
Analizele preoperatorii necesare sunt: hemoleucogramă, glicemie, creatinină, INR, TGO, TGP, bilirubina, AgHBs, HCV, HIV, VDRL, radiografie pulmonară, electrocardiogramă, ecografie mamară.
Se vor face poze preoperatorii. Pozele au caracter confidențial și nu pot fi publicate fără acordul pacientului. Pozele nu sunt stocate în baze de date on-line.
Cum decurge intervenția chirurgicală?
Liftingul de buza superioară este o procedura chirurgicală nedureroasă, care se efectuează cu anestezie locală; la solicitarea pacientei se poate realiza și cu alte tipuri de anestezie. Timpul operator este de aproximativ o ora. Există mai multe tehnici de lifting de buza superioară, în funcție de locul de practicare a inciziilor, alegerea tehnicii operatorii depinzând de mai mulți factori; plecând de la ceea ce doriți dv dar și de la particularitățile anaromice, medicii noștri vor alege cea mai bună varianta pentru obținerea unor rezultate cât mai apropiată de ceea ce va doriți. Operația constă în realizarea unui desen care va stabili inciziile, șuturile și suprafață de piele care va îndepărtată. După efectuarea anesteziei locale, urmează apoi excizia unei mici porțiuni de tegument, împreună cu țesuturile subiacente, până în plan supra muscular. După o hemostaza riguroasă se practică închiderea zonei fără tensiune locală în straturi anatomice și sutură adezivă imediat post operator (se menține 7-14 zile).
În ce constă recuperarea postoperatorie?
După intervenție, pacienta poate pleca acasă și revine pentru suprimarea firelor la conform indicatiei medicului, între 7-14 zile. Cicatricile nu vor fi vizibile pentru că incizia este ascunsă în pliul natural dintre buza superioară și baza nasului.Precizăm însă că cicatrizarea este un proces biologic individual și variază de la pacienta la pacienta.
Ce reacții adverse sau complicații pot să apară?
După operație, apare un edem ușor (buza se umflă) care dispare într-un interval de 3-5 zile. Vindecarea plăgii se face cam la două săptămâni distanță, timp în care această se va toaletă cu ser fiziologic și cu unguent antibiotic prescris de medicii noștri. Nu este nevoie de pansamente; totuși aplicăm niște steristripuri, atât pentru contenția plăgii și limitarea edemului cât și pentru protecția plăgii. Cicatricea se maturează în câteva luni, la minimizarea ei contribuie și utilizarea de creme speciale.
Echimozele, infecțiile și apariția unui hematom sunt potențiale reacții adverse/complicații dar extrem de rare că incidența.
La ce rezultate să ne așteptăm?
Efectul va fi imediat și permanent, de-a dreptul spectaculos. Rezultatul estetic postoperator al fetei crează un aspect mai atrăgător Ridurile fine de pe ea vor fi reduse Nu va mai fi nevoie de injectări ulterioare și repetate cu acid hialuronic Liftingul de buza superioară se poate efectuat atât pacienților mai tineri, cât și celor mai în vârstă Se realizează cu anestezie locală ceea ce presupune un minim discomfort, riscuri minime și un timp de recuperare foarte mic.
Care sunt recomandările post intervenție? Tratamente adjuvante
Tratamente adjuvante
După intervenția chirurgicală, trebuie să respectați următoarele indicații:
– nu aplicați căldură locală
– nu consumați medicamente anticoagulante
– nu vă expuneți la soare puternic timp de 2-3 luni, datorită sensibilității din primele săptămâni postoperator și ulterior a riscului de pigmentare a cicatricilor
– nu vă expuneți în medii cu intemperii (vânt, praf etc)
– aplicați comprese reci în primele 7 zile, pentru diminuarea edemului și echimozelor
– primele 5-6 nopți dormiți cu capul ridicat la 30-45 grade