DERMATITA ATOPICA SE POATE TRATA CU LASERUL EXCIMER

Te asteptam la un consult!

CE ESTE DERMATITA ATOPICA?

Dermatita sau eczema atopică este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale pielii copiilor din ultimii ani, dar manifestările pot să continue sau să apară direct in viața adultului.
Factorii care determină dermatita atopică sunt multipli: genetici, imunologici, metabolici, infecțioși și alergenii din mediul înconjurător. Temperaturile extreme, transpirația, hainele din lână sau fibre sintetice, parfumurile, uleiurile, săpunurile agravează pruritul si declanșează o cascadă a manifestărilor. Atenție la infecția cu herpes simplex, fungi sau veruca vulgaris care pot complica statusul atopic.
Părinții cu astm, rinită sau eczeme repetate trebuie să fie preveniți asupra potențialului copiilor lor de a dezvolta dermatită atopică. Aproximativ 70% dintre pacienții cu dermatită atopică au in istoricul familial o persoană cu atopie.
Datorită unor defecte ale funcției de barieră a epidermului, pielea pierde foarte ușor apa, se usucă, apar mâncărimi, copilul sau adultul se scarpină pe zona afectată si apar fisuri în piele. Procesul inflamator care se declanșează apoi este exagerat în dermatita atopică, pielea se înroșește foarte tare și se poate suprainfecta. Cele mai afectate zone la copilul mic sunt fața, gâtul, trunchiul și picioarele, fiind ocolită zona scutecului. La adolescenți și adulți zonele afectate se restrâng pe brațe, picioare, in special în plicile cotului și genunchiului, palme și tălpi.

Manifestari Clinice
Este o afecțiune cronică, intens pruriginoasă, manifestata prin aparitia de plăci roșii care se usucă si se îngroașă datorită scărpinatului și uneori vezicule care se pot suprainfecta. Poate debuta încă din primele luni de viață, prin apariția unor zone de piele uscată, roșie si cu mâncărimi. Bebelușul are o stare de disconfort si agitație, care trebuie să îngrijoreze părinții și să îi îndrume la medic. Cu cât e mai mică vârsta la care apar primele semne și cu cât e mai severă afectarea pielii, crește riscul ca în timp copilul să dezvolte rinită alergică sau astm, conjunctivită, rinită, complex numit ATOPIE.
Manifestările sunt intermitente (2-3 episoade pe lună), cu agravare iarna, la contactul cu substanțe iritante (detergenți, praf de casă, acarieni, polenuri), alimente cu potențial alergenic, transpirație excesivă, stress emoțional.
Dermatita atopică are o evoluție ondulatorie, majoritatea copiilor cu o forma ușoară nu mai au manifestări după vârsta de 5 ani, iar după 10 ani aproximativ 60%. In cazurile moderate și severe există riscul de a dezvolta atopie (astm, rinită ) și de a persista afectarea pielii în viața adultă.

Cand nu se poate aplica laserul?

- Dermatoza cu Koebner peneomenon

- Dermatozele sensibile la lumină auto-imune: Dermatomiozita

- Radioterapia

- Fotosensibilitate ridicată

- Medicamente fotosensibilizante

- Dermatoză, fotodermatoză

- Anamneza personală sau familială de melanom

- Femeile gravide (nu există un studiu disponibil)

- Copii mai mici de 15 ani (nu există un studiu disponibil)

- Lipsa capacității sau a voinței de a urma instrucțiunile medicului

- Infecție cutanată în zona de tratament

REZULTATE REALE

2 SEDINTE

CUM ACTIONEAZA LASERUL EXCIMER PE DERMATITA ATOPICA?

Laserul Excimer de 308 nm este un dispozitiv care foloseşte lumina laser în spectrul radiaţiei ultraviolete si este utilizat pe scară largă pentru multe boli. Indicatiile laserului excimer sunt: psoriazis, vitiligo, dermatite atopice, dermatite dishidrotice, ptiriazis rozat, prurigo, urticaria pigmentosa, morphea, lupus eritematos sistemic, lichen scleros, micozele fungoide sau alte limfoame cu celule T, ptiriazisul lichenoid, granuloma anulara, necrobioza lipidica, sarcoidoza cutanata, sindromul POEMS, scleromixedemul si sindromul hipereozinofilic.
Avantajele Laserului Excimer
- Lumina UVB monocromatică este foarte eficientă pentru tratarea bolilor precum psoriazis și vitiligo, eficiență dovedită clinic
- Tratamentul leziunilor localizate, sigur și rapid
- Expunerea este limitată la zonele depigmentate, fiind foarte uşor de controlat zona pe care se aplică
- Dimensiunea spotului până la 16 cm pentru zone mai mari
- Doză variabilă datorită densității de putere între 50- 6000 mJ/cm²
- Acceptare ridicată în rândul pacienților
- Rezultate vizibile după doar câteva ședințe
- Protecția maximă a sănătății pielii

Fototerapa conventionala Laserul exicmer
Afecteaza si pielea sanatoasa Tratamentul este focusat pe leziune
 
Dificultate in tratarea unor zone precun nas, urechi, pleoape
 
Posibilitatea tratarii tuturor zonelor afectate
Dificultati in administrarea tratamentului la pacientii cu claustrofobie si la copiiPermite dozarea precisa a energiei ceea ce implica mult mai putine sesiuni
Necesita foarte multe sesiuni de tratament
 
Procedura foarte bine tolerata

Informații procedură

  • Durata procedurii

    10-30 minute

  • Nr sedinte/interval timp

    10-12 sedinte

  • Timp de recuperare

    1-2 zile

  • Remanenta efectului

    Permanent

  • Evaluare rezultat

    Dupa minim 3-4 sedinte

  • Cost informativ

    De la 100 lei

Întrebări Frecvente

Cu o luna inaintea tratamentului laser trebuie sa evitati urmatoarele:

  • consumul de medicamente fotosensibilizante

  • Fara peelinguri chimice sau creme cu efect de exfoliere

  • Fara expuneri la soare sau solar

In timpul tratamentului se protejează ochii cu ochelari speciali. Pe durata procedurii veti simti niste înţepături la descarcarea impulsului luminos, urmate de o senzatie de caldura locala.

Procedura dureaza cateva minute in functie de marimea zonei afectate.

Imediat după tratament va aparea o roşeaţă şi/sau edem care poate dura de la câteva ore la 1-2 zile. Aparitia unui mic edem reprezinta un semn care certifica eficienta tratamentului si nu este considerat un efect advers.

Pentru diminuarea edemului se pot aplica pungi cu gheaţă la nevoie. Edemul apare mai frecvent când se tratează zone din jurul ochilor. Este indicat să se doarmă cu capul ridicat pentru a evita edemul. Riscul de aparitie a unor tulburari de pigmentare a pielii sanatoase din jur după acest tratament este minim. Pentru siguranţa, se pot folosi creme cu factori de protecţie solară timp de 3 luni în cazul expunerii prelungite la radiaţii U.V.

Atât copilul, cât și adultul cu dermatită atopică vor trebui să se ferească de factorii potențial declanșatori sau agravanți și să fie consecvenți cu privire la tratament. Aceste aspecte pot fi stresante pentru pacientul cu dermatită atopică . Un impact negativ îl pot avea prezența petelor roșii pe față și mâini, uscăciunea pielii, mâncărimile, care pot determina de la interacțiunea redusă a individului cu cei din jur, neatenția provocată de lipsa de somn, până la absența de la școală sau serviciu datorită spitalizărilor repetate în episoadele severe.

Măsurile de evitare a factorilor cu potențial declanșator sau agravant ar trebui sa fie permanente!

Roseata (eritem)

Edem

Disconfort local

Mici vezicule

Hipo/hiperpigmenttii

Rezultatele constau in disparitia plagilor psoriazice. Primele rezultate se vad dupa 3-4 sedinte.

Povesteste-ne experienta ta

Premii

Premiu 1
PREMII
PREMII
Premiu 2
Morpheus8 Award
PREMII
PREMII
Premiu 4
Premiu 6
Morpheus8 Award 2018-2021
PREMII
Premiu 5
PREMII
PREMII
Premiu 3
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII

Prof Univ Dr Valeriu Ardeleanu

Chirurg plastician

Chirurg oncolog

contact

Strada Brailei 85, Corp adiacent BR5A (fosta cofetarie Laura), Galati , 800306

0770 457 675 , 0336 802 646

office@arestetic.ro

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile

Program

Luni

9.00 - 20.00

Marti

9.00 - 20.00

Miercuri

9.00 - 20.00

Joi

9.00 - 20.00

Vineri

9.00 - 20.00

Sambata

INCHIS

Duminica

INCHIS

Newsletter

Send SMS
×

Aboneaza-te la newsletter si primesti o reducere de 5% la serviciile clinicii Arestetic!


Sunt de acord cu

Termenii si Conditiile

Nu mai afisa acest mesaj