CE ESTE VOLUMIZAREA FACIALA?

Volumetria facială sau volumizarea facială constă în restaurarea pomeților și a mentonului (bărbiei) prin injectarea acidului hialuronic.

Diverși factori pot influența pierderea volumetriei feței de-a lungul timpului. De exemplu: pierderea bruscă în greutate sau înaintarea în vârstă, atunci când producția naturală de acid hialuronic scade.

Astfel procedeul de injectare a acidului hialuronic la nivelul feței cu scopul restaurarii sau cresterii volumelor faciale face ca volumizarea faciala să fie unul dintre cele mai noi concepte in estetica faciala.
Clinica ArEstetic folosește ca si tehnica de injectare conceptul MD Codes dezvoltat de compania Allergan.

"Noi tratăm emoțiile"

Conturează-ți pomeții

Tratamentul injectabil cu acid hialuronic creează un aspect natural și oferă rezultate de durată. Restaurarea pomeților cu acid hialuronic aduce înapoi volumul pierdut redând aspectul natural al arcadei obrazului și oferă un efect de ridicare a celorlalte regiuni faciale (mai ales din etajul inferior al feței).

Reconturare completă a feței

Acidul hialuronic oferă volum și structură feței printr-o procedură rapidă si sigura.

Volumetrie facială cu acid hialuronic

– Rezultate naturale și de durată

Acidul hialuronic este, de asemenea, parte componentă a MEZOTERAPIEI PERSONALIZATĂ (creșterea elasticității pielii, redarea texturii de piele tânără și sănătoasă) și se folosește cu succes în tratamentele de MĂRIRE A BUZELOR.

Te asteptam la un consult!

CUM SE REALIZEAZA ACEASTA PROCEDURA? INDICATII SI CONTRAINDICATII.

Acidul hialuronic face parte din clasa filerelor, adica a substantelor de umplere. Odata injectat acidul hialuronic are rolul de a atrage apa in tesuturi, astfel realizand pe de o parte hidratarea tesuturilor iar pe de alta parte marirea lor de volum. Substantele sunt biodegradabile ceea ce insemana ca ele sunt resorbite de catre organism fara a lasa urme permanente.

În procesul de îmbătrânire a feţei sunt implicate atât pielea cât şi structurile faciale profunde, a căui tonus scade progresiv, observându-se alunecarea pachetelor adipoase. Astfel apare aspectul de obraji căzuţi şi se modifică contururile osoase, toate acestea conferind aspectul unei feţe îmbătrânite. După vârsta de 20-25 ani, tegumentul se subţiază progresiv cu vârsta, concomitent cu reducerea cantităţii de colagen, elastină şi acid hialuronic, pielea devenind mai subţire, mai uscată şi mai puţin elastică; se observă pierderea plenitudinii ţesutului moale în anumite zone, redistribuirea grăsimii faciale, apariţia pliurilor adânci, până la modificări de formă, dimensiune şi de resorbţie osoasă. Astfel, faţa în ansamblul său îşi schimbă forma, pentru rejuvenarea facială fiind necesară nu doar o acţiune asupra tegumentului ci şi asupra structurilor anatomice profunde, care să permită o ajustare semnificativă a feţei.

Care sunt candidatii ideali pentru acesata procedura?

- Persoane peste 40 de ani la care depozitele adipoase profunde au inceput sa se resoarba

- Persoanele care nu au pometi

- Persoanele cu volume faciale slab conturate

- Persoanele de orice varsta care doresc marirea pometilor sau ajustarea altor volume precum regiunea temporala

- Persoanele cu asimetrii faciale

- Persoanele cu lipodistrofie faciala

Volumizarea faciala nu inseamna doar umplerea pometilor asa cum nici umplerea pometilor nu inseamna conturarea unor pometi exagerati.

Care sunt contraindicatiile acestei proceduri?

- alergii la componentele produsului de injectat

- infectii tegumentare

- boli autoimune

- tratamente anticoagulante

Inaintea efectuarii procedurii, trebuie tratate infectiile locale cutaranate si trebuie intrerupte medicamentele anticoagulante si antiinflamatorii. Atentie, exista medicamente care pot interactiona cu produsele injectate, indeosebi cu acidul hialuronic, motiv pentru care trebuie sa informati medicul daca urmati anumite tratamente.

Informații procedură

 • Durata procedurii

  20-60 minute

 • Interval reinjectare

  Minim 1 saptamana

 • Timp de recuperare

  Nu necesita

 • Remanenta efectului

  Pana la 2 ani

 • Discomfort/Durere

  Minim

 • Cost informativ

  De la 300 euro

Întrebări Frecvente

 • Cu 3-5 zile inainte de injectare nu consumati medicamente anticoagulante (aspirina)

 • Inaintea injectarii machiajul sau rujul trebuie indepartate

Procedura se realizeaza sub anestezie locala cu crema anestezica si/sau anestezie injectabila. Introducerea acestor substanţe se face în profunzime, pe planul osos, şi necesită o bună cunoaştere a anatomiei locale precum şi experienţă profesională, întrucât în zonele de injectat există magistrale arteriale importante precum şi filete nervoase ce asigură atât inervaţia senzitivă cât şi pe cea motorie, iar lezarea oricărui astfel de element anatomic poate avea urmări serioase.

Cantitatile de acid variaza de la persoana la persoana in functie de ce rezultate dorim sa obtinem. Tehnica in sine este foarte putin dureroasa iar rezultatele se vad imediat. Dupa injectare poate fi aplicata gheata sau comprese reci. In caz de invinetire se aplica crema cu gel de arnica. La cat timp se repeta tratamentul? Injectarea se poate repeta dupa 2 saptamani, interval de timp necesar acidului hialuronic pentru a se stabiliza. Nu se reinjecteaza si nu se fac corectii mai repede de 2 saptamani. In mod normal repetarea volumizarii se face dupa 18-24 de luni.

 • evitaţi machiajul 24 ore (risc de infecţie cutanată)

 • nu consumaţi alcool şi nu fumaţi 72 ore (nicotina poate accelera resorbţia acidului hialuronic)

 • evitaţi traumatismele locale 3-5 zile

 • consumaţi minim 2 litri de apă după injectare

 • masati usor zonele injectate cu creme cu acid hialuronic sau creme hidratante

 • evitati medicamentele anticoagulante 24 de ore dupa procedura (risc de invinetire)

 • evitati antibioticele si antiinflamatoarele din clasa Ibuprofenului timp de 72 de ore dupa procedura (pot accelera resorbtia acidului hialuronic injectat)

 • primele 48 de ore dormiti doar pe spate, pentru a nu crea asimetrii faciale

 • evitaţi expunerile la frig şi căldură intensă 3-7 zile

Procedura de volumizare faciala cu acid hialuronic nu necesita un timp anume de recuperare, putand sa va reluati activitatea imedia dupa injectare. In cazul in care apar mici vanatai acestea se vor resorbi dupa 5-7 zile, timp in care le puteti masca cu fond de ten.

 • senzaţie de disconfort
 • eritem (roşeaţă)
 • edem (umflarea zonei)
 • prurit (mâncărimi)
 • reacţii alergice locale echimoze (vânătăi)

Majoritatea acestor efecte adverse sunt excepţionale, cele mai frecvente fiind disconfortul local, pruritul, edemul, eritemul şi inflamaţia locală (care se remite în 3-7 zile).

In urma procedurii de volumizare faciala, liniile fetei se vor schimba, fata capatand un contur bine delimitat si un aspect intinerit. Persoanele peste 40 de ani isi recapata conturul facial pierdut in timp datorita resorbtiei masivului facial si a grasimii faciale, obtinant un aspect mult intinerit si natural.

Acidul hialuronic cross-linkat, care prezintă avantajul că dureaza pana la 2 ani. Persoanele care secretă hialuronidază în cantităţi crescute pot prezenta o resorbţie accelerată a acidului hialuronic. Indirect, injectarea volumizatoarelor determină şi ameliorarea ridurilor chiar dacă injectarea nu se face direct în pliu. De exemplu volumizarea pomeţilor determină ameliorarea aspectului ridurilor nazogeniene.

Procedura de volumizare faciala poate fi realizata concomitent cu alte injectari de acid hialuronic:

 • Umplere riduri

 • Umplere cearcane

 • Mezoterapie cu acid hialuronic

 • Marire buze

Este de preferat sa nu folositi nimic care genereaza caldura locala sau cresterea vascularizatiei, pentru a nu grabi resorbtia acidului hialuronic. Evitati:

 • Tratamentele cu radiofrecventa faciala timp de minim 2 saptamani
 • Tratamentele laser faciale timp de minim 2 saptamani
 • Epilarea definitiva in zona fetei timp de minim 2 saptamani

Povesteste-ne experienta ta

Premii

PREMII
PREMII
Morpheus8 Award 2018-2021
PREMII
Premiu 2
PREMII
PREMII
Premiu 3
PREMII
Premiu 5
Premiu 4
poza1
PREMII
PREMII
PREMII
Morpheus8 Award
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
Premiu 6
PREMII
Premiu 1
poza2

Prof Univ Dr Valeriu Ardeleanu

Chirurg plastician

Chirurg oncolog

contact

Strada Brailei 85, Corp adiacent BR5A (fosta cofetarie Laura), Galati , 800306

0770 457 675 , 0336 802 646

office@arestetic.ro

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile

Program

Luni

9.00 - 20.00

Marti

9.00 - 20.00

Miercuri

9.00 - 20.00

Joi

9.00 - 20.00

Vineri

9.00 - 20.00

Sambata

INCHIS

Duminica

INCHIS

Newsletter

×

Aboneaza-te la newsletter si primesti o reducere de 5% la serviciile clinicii Arestetic!


Sunt de acord cu

Termenii si Conditiile

Nu mai afisa acest mesaj