CE TREBUIE SA STIM DESPRE LIFTINGUL CU FIRE?

Odată cu înaintarea în vârstă pielea suferă un proces de îmbătrinire la nivel facial unde se constată apariţia ridurilor şi adâncirea lor progresivă, căderea pleoapelor şi sprâncenelor, ptoza obrajilor şi apariţia unor pliuri inestetice la nivelul gâtului.
Acest lifting nechirurgical poate corecta toate aceste inestetisme, dar trebuie menţionat că are limitele sale. Este soluţia ideală pentru refacerea fermităţii pomeţilor, ajustarea liniei mandibulare, ridicarea sprâncenelor, corecţia ridurilor adânci. O ptoză facială marcată, contraindică însă folosirea acestui procedeu datorită surplusului de piele existent.
Procedura “Prime Lifting” – constă în introducerea intradermică de fire bioabsorbabile din PDO (polydioxanonă) în scopul corectării modificărilor determinate de vârstă. Firele sunt biocompatibile şi biodegradabile. Biodegradarea firelor determină declanşarea unei neocolagenoze, cu producerea de noi fibre de colagen, dar fără afectarea microcirculaţiei în zona respectivă (fără formarea unei fibroze dense ca în cazul firelor cu diametrul mare şi nebiodegradabile).
Efectul devine vizibil imediat şi este cumulativ, cu o evoluţie maximă în 3-4 săptămâni, timp în care se stimulează formarea de colagen nou în jurul firelor. La 180-240 zile de la procedură firele se biodegradează complet, în zona respectivă rămânând o de carcasă de neocolagen, care va persista 18-24 luni. Liftingul cu fire se poate repeta în aceeaşi zonă după minim 6 luni.
Procedura este compatibilă cu alte proceduri şi presupune o perioadă minimă de recuperare de 1-3 zile, interval în care pot apare dureri locale, senzaţie de disconfort. Efectul persistă 1,5-2 ani.
Lifting-ul cu fire de suspensie se adresează deopotrivă femeilor şi bărbaţilor precum şi pacienţilor cu lifting chirurgical.

Te asteptam la un consult!

CE SUNT FIRELE SILHOUETTE SOFT SI CUM ACTIONEAZA?

Firele de suspensie Silhouette Soft  reprezinta o alternativa nechirurgicala de lifting cu ajutorul careia veti obtine un chip cu cel putin 10 ani mai tanar.

Firele Silhouette sunt produse in Statele Unite dintr-un material biocompatibil, fiind singurele fire de sutura care au primit aprobarea FDA precum si certificarea CE la nivel mondial.

Firele Silhouette prezinta micro-conuri, avand rolul de a ancora tesuturile in profunzime si astfel asigurand un lifting facial cu aspect natural.

Cum actioneaza firele Silhouette?

Firele Silhouette Soft au doua actiuni simultane;

- Efect de lift, imediat dupa ce firele de suspensie sunt aplicate;

- Efect de regenerare si restructurare a colagenului, ceea ce asigura rezultate progresive si naturale pe termen mediu.

Firele de sutura Silhouette Soft pot fi utilizate pentru liftingului urmatoarelor parti:

- Conturul fetei;

- Maxilarului inferior;

- Obrajilor si pometilor;

- Gusa.

CE SUNT FIRELE SILHOUETTE SOFT SI CUM ACTIONEAZA?
CE SUNT FIRELE SILHOUETTE SOFT SI CUM ACTIONEAZA?

CARE SUNT INDICATIILE SI CONTRAINDICATIILE LIFTINGULUI CU FIRE PDO?

Principalele indicaţii sunt:
– modelarea conturului facial;
– corectarea ridurilor din zone delicate cum ar fi: periorbitală, periorală, gât, decolteu, pleoapa inferioară, glabelă, periauriculară, laba găştii;
– corecţia ptozei gravitaţionale a obrajilor şi pomeţilor (lifting facial).

Contraindicaţiile generale sunt:
- boli autoimune şi colagenoze;
- prezenţa unui proces inflamator sau infecţie cutanată, prezenţa acneei, herpes;
- stări febrile;
- prezenţa produselor permanente în zona tratată;
- predispunere la formarea de cicatrici;
- sarcina şi alaptarea (imunitate scăzută);
- tumori maligne.

Reacţii adverse posibile: edem moderat şi eritem (roşeaţă) la locul injectării, durere moderată la locul injectării, hematom care se poate resorbi la câteva zile, firele pot migra, determinând asimetrii faciale, persistenţa unui traiect albăstrui subcutanat 2-6 luni.
După procedură trebuie să evitaţi sauna, solarul, piscină, băi fierbinţi şi efortul fizic timp de o săptămână, să nu masaţi zona respectivă minim o lună, nu se administrează antiinflamatorii şi anticoagulante o săptamână, şi se impune folosirea unei măşti faciale de susţinere 21 de zile.
Această tehnică de reîntinerire facială poate fi asociată cu alte proceduri estetice cum ar fi: corectarea ridurilor prin injectarea unor substanţe de umplere a acestora, peeling chimic pentru îmbunătăţirea aspectului pielii, lipoaspiraţie, blefaroplastie, injectarea de grăsime, mezoterapie facială , injectarea de toxină botulinică, terapia vampir.

CARE SUNT INDICATIILE SI CONTRAINDICATIILE LIFTINGULUI CU FIRE PDO?

SILHOUETTE SOFT

.

SILHOUETTE SOFT

Informații procedură

 • Durata procedurii

  30-90 minute

 • Timp de recuperare

  Nu necesita

 • Remanenta efectului

  Pana la 2 ani

 • Discomfort/Durere

  Minim

 • Numar sedinte optime

  -

 • Cost informativ

  -

Întrebări Frecvente

Cu 3-5 zile inainte de injectare nu consumati medicamente anticoagulante (aspirina) Inaintea injectarii machiajul sau rujul trebuie indepartate.

Aplicarea firelor de suspensie Silhouette Soft dureaza aproximativ 30 de minute sub anestezie locala. Firele se introduc la o adancime de aproximativ 3-5 milimetri, fara nici o incizie.

Firele raman fixate cu ajutorul conurilor, care ulterior se vor absorbi. Pot fi aplicate unul sau mai multe fire , in functie de dorintele pacientului si de zona tratata.

 • evitati interventiile stomatologice sau alte tratamente faciale in prima saptamana dupa tratament;

 • dormiti pe spate primele 7 nopti;

 • se poate administra calmante usoare la nevoie;

 • in cazul aparitiei unor echimoze se va aplica gel cu arnica si comprese reci.

Procedura nu necesita un timp anume de recuperare, putand sa va reluati activitatea imediat dupa introducerea firelor. In cazul in care apar mici vanatai acestea se vor resorbi dupa 5-7 zile, timp in care le puteti masca cu fond de ten.

 • senzaţie de disconfort;
 • eritem (roşeaţă);
 • edem (umflarea zonei);
 • prurit (mâncărimi);
 • reacţii alergice locale echimoze (vânătăi).

Majoritatea acestor efecte adverse sunt excepţionale, cele mai frecvente fiind disconfortul local, pruritul, edemul, eritemul şi inflamaţia locală (care se remite în 3-7 zile).

Rezultate spectaculoase ale liftingului cu fire de suspensie, sunt vizibile imediat dupa procedura si dureaza pana la 18 luni.

Procedura de volumizare faciala poate fi realizata concomitent cu alte injectari de acid hialuronic:

 • Umplere riduri;
 • Umplere cearcane;
 • Mezoterapie cu acid hialuronic;
 • Marire buze.

Este de preferat sa evitati:

 • Tratamentele cu radiofrecventa faciala timp de minim 2 saptamani;
 • Tratamentele laser faciale timp de minim 2 saptamani;
 • Epilarea definitiva in zona fetei timp de minim 2 saptamani.

Povesteste-ne experienta ta

Premii

Premiu 5
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
Premiu 3
Premiu 1
PREMII
poza2
PREMII
PREMII
PREMII
poza1
PREMII
Premiu 6
Premiu 2
PREMII
Premiu 4
×

Aboneaza-te la newsletter si primesti o reducere de 5% la serviciile clinicii Arestetic!


Sunt de acord cu

Termenii si Conditiile

Nu mai afisa acest mesaj