Lipofilling-ul fesier reprezintă mărirea feselor. Intervenția presupune de fapt doi timpi operatori: liposucția din anumite zone ale corpului și injectarea de grăsime în fese. Această procedură este de fapt o tehnică de liposculptură, având avantajul că realizează în același timp operator și liposucția unor zone cu grăsime în exces (abdomen, coapse, flancuri, etc), precum și mărirea de volum a feselor cu proprie grăsime, fără risc de respingere a implantelor sau de contracție capsulară. Augmentarea feselor cu grăsime poate mări volumul feselor până la un anumit punct și este în strânsă corelație cu cantitatea de țesut adipos ce poate fi lipoaspirată. Dacă pacienta este slabă și nu are grăsime în exces, sau aspirarea unei cantități de grăsime ar duce la asimetrii, atunci singura soluție de mărire a feselor o reprezintă implantele cu silicon.
Grasimea prelevată și introdusă în fese păstrează memoria zonei de unde a fost extrasă, astfel că volumul feselor este posibil să fluctueze cu greutatea corpului. Trebuie să rețineți că și în cazul în care veți slăbi foarte mult, fesele rămân măriți de volum cu 50-70% fața de forma inițială.
Conturarea corporală
Este un termen larg, care include mai multe tipuri de intervenții chirurgicale: lipoaspirația, liftingul corporal, abdominoplastia, micșorarea sau mărirea sânilor.
Prin operațiile de lifting corporal se realizează îndepărtarea excesului de piele flască și remodelarea conturului.
Prin liftingul corporal nu se îndepărtează grăsimea, aceasta putându-se îndepărta prin liposucție. Însă pentru efectuarea unei liposucții este necesar ca pielea să fie întinsă, de aceea, recomandăm mai întâi liftingul corporal și apoi liposucția.
Procedeele de lifting corporal sunt indicate persoanelor stabile din punct de vedere al greutății. Dacă urmăriți să aveți o sarcină, atunci intervenția de lifting trebuie amânata până la 9-12 luni după naștere.
Liftingul corporal se aplică și persoanele aflate după intervenții de chirurgie bariatrică (chirurgia obezității). Această intervenție se realizează de regulă la minim 18 luni după chirurgia bariatrică, timp necesar stabilizării greutății dar și întinderii normale a pielii.
Liftingul corporal poate fi:
• total
• pe anumite zone ale corpului:
- abdominal (în special după scăderea masivă în greutate);
- fesier;
- liftingul coapselor;
- liftingul brațelor.
Candidații ideali pentru această procedură sunt persoanele cu exces de tegument flasc după scăderea masivă în greutate, nefumători și în stare bună de sănătate.
Rezultatul definitiv este vizibil la câteva luni de la intervenție. Noul contur corporal este relativ permanent atâta timp cât vă mențineți greutatea constantă.
Indicațiile acestei intervenții sunt reprezentate de pacientele cu:
- fesele mici de volum;
- fesele goale in partea supero-externa;
- asimetrii ale feselor fie congenitale fie dobandite in urma unor traumatisme, injectii intrafesiere;
- dorinta pacientei de a avea niste fese mai mari sau mai bine conturate.
Contraindicatiile augmentarii fesiere cu grasime proprie sunt:
- infectii localizate sau sistemice;
- tulburari de coagulare;
- boli sistemice grave;
- istoric de cicatrizare vicioasa.
- defecte de acoperire tegumentară (grefe de piele integrate anterior intervenției).
1-3 ore
Generala
O noapte
10-14 zile
3-4 luni
-
Înaintea intervenției chirurgicale propriu-zise se realizează un consult amănunțit care, dincolo de evaluarea stării de sănătate a pacientei și a eventualelor contraindicații.
Indicațiile preoperatorii:
- întreruperea medicației anti-inflamatoare cu cel puțin 7 zile înaintea intervenției chirurgicale;
- întreruperea fumatului cu cel puțin o lună înainte de operație, deoarece nicotina întârzie procesul de vindecare;
- cu 6 ore înaintea intervenției nu consumați alimente sau lichide;
- de regula, operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;
- trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);
- trebuie sa anuntati medicul daca purtati proteze dentare sau lentile de contact;
- nu urmati o dieta stricta inainte de operatie, deoarece poate intarzia vindecarea;
- daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata;
- trebuie sa aveti cel putin o unghie fara oja
Analizele preoperatorii necesare sunt: hemoleucograma, glicemie, creatinina, INR, TGO, TGP, bilirubina, AgHBs, HCV, HIV, VDRL, radiografie pulmonara, electrocardiograma.
Se vor face poze preoperatorii. Pozele au caracter confidential si nu pot fi publicate fara acordul pacientului. Pozele nu sunt stocate in baze de date on-line.
Prima etapă din procedura de augmentare fesiera cu grăsime proprie constă în liposucția grăsimii din zonele cu depozite de grăsime. Această liposucție trebuie să fie de fapt o conturare corporală și să nu lase în urmă asimetrii.
Cea de a doua etapă constă în centrifugarea grăsimii și injectarea ei la nivelul feselor. Această injectare se face prin niște incizii foarte mici, cu ajutorul unor canule speciale. Cicatricile vor fi suturate cu câte un fir la sfârșit. Cantitatea de grăsime introdusă variază în fucție de particularitatea cazului: de la 50-80cc până la 250-400cc.
Postoperator, pacientul va resimți un disconfort manifestat prin durere locală de mică intensitate, edem și În primele zile postoperator pot aparea dureri, edem, echimoze sau amorțeli locale. De asemeni, primele nopți după intervenție trebuie să dormiți pe burtă. Puteți începe să stați în șezut, dar plasând greutatea corpului pe coapse și menajând zona fesieră.
În primele 2 săptămâni de la operaţie, pot fi folosite și suporturi fesiere ajutătoare, cu rolul de a proteja zona fesiera. Până la 3 luni va trebui să purtați pantaloni compresivi şi să evitați efortul fizic sau ridicarea de greutăţi. După aproximativ 5-7 zile pot fi reluate activităţile cotidiene.
Printre efectele adverse care pot sa apara sunt:
- vanatai locale, dispar in cateva zile;
- edeme, se retrag in cateva zile;
- dureri locale - pot persista 1 -2 saptamani;
- senzatia de amorteala – poate persista cateva saptamani;
- neregularitati ale pielii, datorita decolarii pielii de pe structurile aponevrotice aceasta se va aseza abia dupa 3-4 luni;
- necroza cutanata, este o complicatie extrem de rara;
- tromboembolism;
- infectii locale;
- cicatrici vicioase.
Imediat dupa interventie fesele vor fi edematiate poate usor vinete si dureroase usor. La 2-3 saptamani dupa operatie o parte din grasime se mai resoarbe (pana la 50%) iar fesele incep sa capete noua forma. Rezultale finale sunt la 5-6 luni, dupa ce se termina procesul de resotbtie a grasimii. La final fesele vor fi marite de volum, mai bine conturate, mai estetice. Rezultatul final depinde de cantitatea de grasime injecctata dar si de cum sunt ingrijite fesele dupa operatie.
- mobilizati-va cat mai repede
- nu dormiti pe spate minim 2 saptamani (de preferat pana la 2 luni);
- purtati bustiera minim 2 luni;
- nu faceti exercitii fizice mai repede de 3-4 saptamani;
- evitati in primele 2-3 luni sariturile;
- nu fumati 2 saptamani dupa interventie;
- urmati shema controalelor periodice data de medic;
- evitati imbracamintea foarte stramta 2-3 saptamani dupa interventie;
- nu traumatizati fesele 2-3 luni dupa interventia chirurgicala;
- evitati caldura excesiva sau zonele cu praf, mizerie etc timp de 2 saptamani dupa interventie;
- folositi pe cicatrice creme anticicatrizante timp de 2-3 luni dupa interventie conform presriptiei medicale.
Daca esti unul din clientii nostri si ai urmat acest tratament te rugam sa ne scrii despre experienta ta
Folosim cookie-uri pentru a ne asigura ca va oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru.
Prin continuarea folosirii site-ului vom presupune ca ati luat la cunostinta si sunteti de acord.
Pentru mai multe informatii vizitati TERMENI SI CONDITII
Aboneaza-te la newsletter si primesti o reducere de 5% la serviciile clinicii Arestetic!