CE TREBUIE SA STIM DESPRE LIFTINGUL DE SPRANCENE?

Odată cu înaintarea în vârstă și cumulat cu efectele gravitației și a factorilor de mediu, zona frunții și țesuturile din jurul sprâncenelor coboară, devin lăsate și ne conferă o mimică gravă și obosită. Treimea laterală a sprâncenelor nu este sprijinită de mușchii frontali și de aceea au tendința de a se lăsa în jos în acea zonă. Căderea sprâncenelor conferă un facies mereu trist și în plus determină și apariția de riduri în colțul lateral al ochiului.

Ce se urmărește prin liftingul de sprâncene?

Scopul unui lifting de sprâncene este de a readuce sprâncenele căzute în poziția lor din tinerețe. Totodată se urmărește și recuperarea tonusului muscular din zona frunții și sprâncenelor.


Semnele îmbătrânirii  sunt:
• caderea feţei în zona mijlocie (a obrajilor)
• apariția unor santuri adânci sub pleoapele inferioare
• formarea de riduri nazogeniene adânci
• pierderea tonusului muscular în partea inferioară a feței care determină aspectul obrajilor căzuţi (modificarea liniei mandibulare)
• apariția bărbiei duble, dată de pielea care atârnă şi depozitele de grăsime în exces de sub bărbie şi maxilar.
• apariția ridurilor, inițial apar ridurile dinamice, apoi cele statice; la ridurile statice se adaugă și gravitația care odată cu accentuarea căderii obrajilor vor accentua și ridurile nazogeniene, și vor închide colțurile buzelor, creând un pliu lateral cu un con de umbră către buze
• apariția ridurilor și a surplusului de piele pe gât

Micsorarea pometilor

Micsorarea buzelor

Marirea nasului

Marirea urechilor

Aparitia de pete de culoare.

Te asteptam la un consult!

CARE SUNT INDICATIILE SI CONTRAINDICATIILE LIFTINGULUI DE SPRANCENE?

Intervenția se recomandă tuturor persoanelor care au sprâncenele coborâte sau poziționate asimetric.

Cei mai buni candidaţi pentru un lifting de sprâncene sunt bărbaţii şi femeile ale căror sprâncene au coborât la nivelul sau sub marginea osoasă orbitară. Cei mai mulţi pacienţi au vârsta cuprinsă între 40-60 ani dar poate fi realizat cu succes şi la pacienţii cu vârste între 70-80 ani.

Liftingul de sprâncene poate fi realizat în acelaşi timp cu un lifting facial sau cu lipofillingul facial. Sprâncenele căzute sunt adeseori însoţite de exces de piele ale pleoapelelor superioare, ce poate fi tratat printr-o blefaroplastie.

Contraindicatiile liftingului de sprancene sunt:

-infectii localizate sau sistemice

-tulburari de coagulare

-istoric de cicatrizare vicioasa

-cancer de piele in antecedente pe zona faciala

-boli sistemice grave

Beneficii:

O față  întinerită, mai luminoasă și mai dinamică

Reducerea ridurilor din zona frunții sau de la baza nasului

Corectarea asimetriei sprâncenelor

Îmbunătățirea liniilor de expresie și a ridurilor verticale care se formează între sprâncene

În cele mai multe cazuri, rezultatele liftingului de sprâncene sunt permanente, cu excepţia unor eventuale modificări asociate cu procesul normal de îmbătrânire.

Informații procedură

 • Durata interventiei

  1-3 ore

 • Anestezie

  Generala

 • Durata spitalizarii

  O noapte

 • Timp de recuperare

  14-21 zile

 • Rezultatul final

  2-3 luni

 • Cost informativ

  -

Întrebări Frecvente

Înaintea intervenției chirurgicale propriu-zise se realizează un consult amănunțit care, dincolo de evaluarea stării de sănătate a pacientei și a eventualelor contraindicații. Indicațiile preoperatorii: 

– întreruperea medicației anti-inflamatoare cu cel puțin 7 zile înaintea intervenției chirurgicale 

– întreruperea fumatului cu cel puțin o lună înainte de operație, deoarece nicotina întârzie procesul de vindecare.

-cu 6 ore înaintea intervenției nu consumați alimente sau lichide. -de regula, operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;

-trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);

-trebuie sa anuntati medicul daca purtati proteze dentare sau lentile de contact;

-nu urmati o dieta stricta inainte de operatie, deoarece poate intarzia vindecarea;

-daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata.

-trebuie sa aveti cel putin o unghie fara oja

Analizele preoperatorii necesare sunt: hemoleucograma, glicemie, creatinina, INR, TGO, TGP, bilirubina, AgHBs, AcHCV, HIV, VDRL, radiografie pulmonara, electrocardiograma.

Se vor face poze preoperatorii. Pozele au caracter confidential si nu pot fi publicate fara acordul pacientului. Pozele nu sunt stocate in baze de date on-line.

Se realizează o incizie de aproximativ 4 centimetri lungime în dreptul părţii exterioare a sprâncenei, în porţiunea cu păr a pielii scalpului. Prin această incizie pielea este decolată până la nivelul sprâncenei, care este apoi ridicată cu ajutorul a 2 sau 3 fire de sutură resorbabile. Incizia este închisă cu un fir de sutură neresorbabil care va fi scos după 5-7 zile. Aceeaşi procedura este apoi realizată și la cealaltă sprânceană.

Datorită ridicării pielii de pe frunte se crează un pliu cutanat asupra căruia nu se va interveni, deoarece acesta se va netezi şi va dispărea în aproximativ 6 săptămâni, concomitent cu resorbția firelor de sutură. Până în momentul întinderii pielii, acest pliu este camuflat de păr. Până la 6 săptămâni spâncenele se vor fixa în poziţia superioară, rezultatul fiind permanent.

Întreaga intervenţie durează 30-45 de minute. Intervenția se poate realiza cu anestezie locală sau generală. Tipuri de lifting Liftingul coronal (trichial) Se realizează prin efectuarea unei incizii în spatele liniei de inserție a părului. Are avantajul că permite ridicarea întregii frunți și a sprâncenelor, iar cicatricea postoperatorie este perfect mascată de păr, fiind procedura ideală pentru persoanele care au un păr bogat. Este varianta ideală dacă se optează pentru păstrarea înălțimii frunții.

Liftingul pretrichial Se realizează printr-o incizie lungă și discretă de-a lungul liniei de inserție a părului. Această procedură este ideală pentru persoanele care doresc atât liftingul spâncenelor cât și micșorarea înălțimii frunții.   Liftingul direct Se realizează prin efectuarea unei incizii pe lungimea fiecărei sprâncene, fiind folosită de obicei pentru pacienții de sex masculin, în special cei care suferă de alopecie, și care nu permit utilizarea procedurilor care ascund cicatricea în podoaba capilară.

Prin această tehnică se ridică sprâncenele căzute și se netezește fruntea. Liftingul medial se realizează prin efectuarea unei incizii în zona pliului medial al frunții, fiind utilizată la pacienții de sex masculin care au riduri ale frunții proeminente. Cicatricea va fi mascată de pliurile naturale ale frunții. Această procedură nu ridică fruntea în intregime, ceea ce presupune că linia de inserție a părului rămâne neschimbată.

Supravegherea medicală după intervenție durează în medie 5-7 zile, timp în care pacienta sau pacientul va fi văzut zilnic. În primele zile după operație zona operată va fi umflată și vineție, aceste semne estompandu-se treptat în următoarele zile.

De asemenea, datorita efectelor anesteziei veți simți o stare de slăbiciune timp de 2-3 zile după operație. Se recomandă evitarea tuturor activitățiilor fizice solicitante timp de 2-3 săptămâni după operatie. Activitatea curentă poate fi reluată la o săptămână după intervenție.

Umflarea zonelor tratate uneori poate persista timp de 2-3 săptămâni. Pliurile cutanate menţionate mai sus dispar după aproximativ 6 săptămâni. Cicatricele se vor atenua cu timpul. Primele 2-3 zile după operaţie este indicat să vă odihniţi sau să dormiţi cu capul ridicat pe mai multe perne pentru a evita accentuarea edemului facial (umflarea feței).

Recomandăm și aplicarea unei pungi reci învelită într-un prosop pentru a reduce inflamația și edemul. Evitaţi căldura extremă şi fluctuaţiile de temperatură. Reluarea majoritaţii activităţilor normale, incluzând şi exerciţiile fizice, poate avea loc după 3 săptămâni. Totuși, menționăm că timpul necesar recuperării după o intervenţie chirurgicală precum și percepția durerii, variază foarte mult de la o persoană la alta.

In urma liftingului coronarian pielea de pe frunte va fi intinsa iar sprancenele se vor ridica in pozitia lor normala adica deasupra marginii superioare a orbitei.

 • Cicatrizare vicioasă
 • Sângerare (hematoame)
 • Infecţie
 • Dificultăți de vindecare a plăgilor
 • Evidențierea suturilor
 • Riscuri legate de anestezie
 • Tromboze (cheaguri de sânge)
 • Pierderea de păr în zona inciziilor (corectabilă)
 • Ridicarea liniei părului
 • Lezarea nervilor faciali cu pareză sau paralizie
 • Asimetrie facială
 • Necroză (pierderea de tegument)
 • Parestezii (amorțeli) sau afectarea sensibilității cutanate, eventual prurit (mâncărimi)
 • Iritaţia ochilor sau uscarea acestora
 • Edemul (acumularea de lichide)
 • Durere ce poate persista
 • Neregularităţi ale conturului pielii
 • Decolorare şi tumefieri (umflături) la nivelul pielii
 • Suturile pot ieşi la suprafaţa pielii şi pot deveni vizibile sau produce iritaţie, necesitând îndepărtare
 • Posibilitatea unor intervenţii corectoare
 • Afectări ale pleoapelor care implică poziţia anormală a pleoapelor superioare (ptoza palpebrală), relaxarea tegumentului pleoapelor sau coborârea (lăsarea) pleoapelor inferioare (ectropion) pot coexista cu efectul de frunte și sprâncene lăsate (coborâte).
 • Liftingul frontal nu le va corecta, acestea necesitând alte tipuri de intervenţii.

În primele 4-5 zile postoperator, pacientul respectă următoarele instrucțiuni:

• repaos la pat 1-2 zile, apoi încă 3 săptămâni se evită intemperiile și efortul fizic

• alimentație hidro-lacto-zaharată în primele 48 ore, apoi semiconsistentă încă 4-5 zile, deoarece mișcările de masticație pot amplifica durerea

• tratament antibiotic încă 5-7 zile și antalgic, dacă pacientul are dureri (de regulă nu există dureri)

• se pot administra sedative ușoare, mai ales dacă pacientul are o structură psihoemoțională anxioasă

• pacientul doarme doar pe spate, înălțat la extremitatea cefalică (fie se așează 2-3 perne, fie se ridică patul dacă este dotat cu dispozitiv de rabatare)

• se interzice expunerea la soare și intemperii 4-6 luni

• se interzice baia fierbinte în primele 7-10 zile (în primele 48 de ore se va efectua toaleta parțială, apoi dușuri scurte, călduțe)

• postoperator există zone de anestezie persistentă la nivelul fetei, fenomen ce poate dura câteva luni

 • Blefaroplastia superioară – pentru îndepărtarea excesului de piele și grăsime de la nivelul pleoapei superioare.
 • Lifingul facial – pentru a obține un lifting global al feței
 • Injectarea de acid hialuronic – pentru umplerea ridurilor
 • Radiofrecvența Cu Exilis Elite – pentru a obține un lifting nechirurgical
 • Liftingul de sprâncene poate fi potențat prin:
 • Liftingul sprâncenelor poate fi menţinut prin utilizarea de: Suturi permanente Mici şuruburi chirurgicale
 • Dispozitive de fixare ce sunt absorbite ulterior de organism, ascunse în zona tâmplelor.

Povesteste-ne experienta ta

Premii

PREMII
PREMII
PREMII
Premiu 4
poza1
PREMII
poza2
Premiu 1
Premiu 3
Premiu 6
Premiu 2
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
Premiu 5
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
×

Aboneaza-te la newsletter si primesti o reducere de 5% la serviciile clinicii Arestetic!


Sunt de acord cu

Termenii si Conditiile

Nu mai afisa acest mesaj