ACUM PUTETI AVEA SANII PE CARE I-ATI DORIT INTOTDEAUNA! CLINICA ARESTETIC UTILIZEAZA IMPLANTURI PERMANENTE CU GEL COEZIV MENTOR SI MOTIVA

CE TREBUIE SA STIM DESPRE MARIREA SANILOR CU IMPLANTURI!

CUM ALEGEM IMPLANTUL MAMAR POTRIVIT?

1. Alegerea formei implantului
Există două forme de implanturi: rotunde și anatomice.
Implanturile rotunde: se folosesc atunci când pacienta dorește sâni rotunzi, umpluți și în cadranele superioare; au avantajul că, în caz de rotație, nu modifică forma sânului.
Implanturile anatomice: au formă de pară sau de picătură, având volumul cel mai mare în partea inferioară a implantului; au avantajul că oferă sânului o formă naturală însă în caz de rotație, este necesară o nouă intervenție.

2. Alegerea volumului implantului
Implanturile au dimensiuni cuprinse între 125 cc și 1200 cc. În vederea alegerii mărimii implantului, se iau în calcul o serie de dimensiuni: baza, volumul și proiecția implantului. Un implant prea lat va face vizibile marginile lui, atât lateral cât și medial. Volumul implantului va determina mărimea cupei.
Modelele existente sunt: jos, mediu și înalt. Cu cât implantul este mai mare, cu atât crește și riscul complicațiilor.
Se vor efectua fotografii preoperatorii și la final postoperatorii.

CE SUNT IMPLANTURILE CU GEL COEZIV SI DE SA ALEGEM ACESTE IMPLANTURI?


implanturile cu gel coeziv sunt formate dintr-o anvelopă siliconică cu mai multe straturi, umplute cu un gel siliconic polimerizat, de vâscozitate crescută.
Avantaje:
• au o consistență foarte apropiată de a sânului normal;
• risc foarte scăzut de formare a faldurilor;
• sunt foarte sigure;
• își păstrează forma în timp;
• sunt foarte stabile;
• risc scăzut de contractură capsulară.
Dezavantaje:
• sunt mai scumpe.
Din punct de vedere al texturii suprafeței implantului, acestea pot fi cu suprafața netedă sau cu suprafață rugoasă. Sunt preferate cele cu suprafață rugoasă pentru că au un risc de contractură capsulară mai mică și totdată sunt mai stabile, rata de rotații fiind mai mică.

Oameni Reali, Rezultate Reale

Te asteptam la un consult!

CARE SUNT INDICATIILE SI CONTRAINDICATIILE AUGMENTARII MAMARE CU IMPLANTURI?

Indicatiile augmentarii mamare cu implant de silicon:

- obținerea unor sâni mai mari;

- simetrizarea sânilor;

- ridicarea sanilor cazuti;

- restabilirea volumului acestora dupa pierderi în greutate sau după naștere.

În majoritatea cazurilor, mărirea sânilor se face prin utilizarea implanturilor mamare.

Contraindicatiile augmentarii mamare cu implant de silicon sunt:

- infectii ale sanului sau tegumentelor din zona sanului;

- suspiciunea preoperatorie de cancer de san;

- boli grave care contraindica anestezia generala.

Informații procedură

 • Durata interventiei

  1-2 ore

 • Anestezie

  Generala

 • Durata spitalizarii

  O noapte

 • Timp de recuperare

  10-14 zile

 • Rezultatul final

  3 luni

 • Cost informativ

  4000-4500 euro

Întrebări Frecvente

Înaintea intervenției chirurgicale propriu-zise, se realizează un consult amănunțit care, dincolo de evaluarea stării de sănătate a pacientei și a eventualelor contraindicații, are rolul de a stabili tipul de implant, forma și mărimea acestuia. Cu 6 ore înaintea intervenției, nu consumați alimente sau lichide! Indicațiile preoperatorii:

– întreruperea medicației anti-inflamatoare cu cel puțin 7 zile înaintea intervenției chirurgicale; 

– întreruperea fumatului cu cel puțin o lună înainte de operație deoarece nicotina întârzie procesul de vindecare;

– cu 6 ore înaintea intervenției nu consumați alimente sau lichide;

– de regula, operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;

– trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);

– trebuie sa anuntati medicul daca purtati proteze dentare sau lentile de contact;

– nu urmati o dieta stricta inainte de operatie deoarece poate intarzia vindecarea;

– daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata;

– trebuie sa aveti cel putin o unghie fara oja

Analizele preoperatorii necesare sunt: hemoleucograma, glicemie, creatinina, INR, TGO, TGP, bilirubina, AgHBs, HCV, HIV, VDRL, radiografie pulmonara, electrocardiograma, ecografie mamara.

Se vor face poze preoperatorii. Pozele au caracter confidential si nu pot fi publicate fara acordul pacientului. Pozele nu sunt stocate in baze de date on-line. Preoperator se va efectua un desen care va arata pozitionarea viitoarelor implante.

Intervenția se realizează cu anestezie generală. LOCALIZAREA INCIZIEI Există trei moduri de introducere a implantului mamar:

• Abordul inframamar este cel mai utilizat astăzi. Prezintă avantajele că cicatricea este vizibilă numai în poziție orizontală și că permite chirurgului efectuarea oricărui tip de reintervenție prin același abord, nefiind nevoie de o altă cicatrice. Dacă pacienta dorește schimbarea implanturilor cu unele mai mari, șantul inframamar va trebui coborât iar cicatricea anterioară va fi situată mai sus. Dacă pacienta dorește schimbarea implanturilor cu unele mai mici, șantul inframamar va trebui ridicat iar cicatricea va fi situată mai jos decât acesta, fiind mai vizibilă.

• Abordul peri-areolar incizia se realizează în jumătatea inferioară a areolei la joncțiunea cu pielea normală. Are avantajul că cicatricea este aproape invizibilă. Este tot mai puțin folosită astăzi, având indicație în augmentările de sân cu mastopexie (ridicarea sânilor). Prezintă însă dezavantajele că cicatricea se poate lăți în cazul implanturilor mari iar riscul de infecție este crescut datorită contactului direct al glandei mamare cu implantul.

• Abordul transaxilar este extrem de rar folosit. Incizia se face în axilă. Are avantajul că nu lasă ciactrici la nivelul sânului. Însă dacă pacienta necesită o reintervenție ulterioară este necesară o nouă incizie, de regulă inframamară. Plasarea implantului în funcție de mărimea sânului natural, implanturile pot fi introduse subglandular sau submuscular.

Plasarea subglandulară: implantul se introduce între glanda mamară și mușchiul mare pectoral. Prezintă avantajul că recuperarea postoperatorie este mai rapidă. Este indicată la femeile cu activitate fizică sportivă la care plasarea subpectorală ar duce la deformarea vizibilă a implantului odată cu contracția mușchiului mare pectoral. Are dezavantajul că, la persoanele slabe, se pot vedea și simți marginile implantului. Rata de contractură capsulară este mai mare. Plasarea subpectorală (submusculară): implantul se introduce sub mușchiul mare pectoral, care va acoperi două treimi din implant. Prezintă avantajul că riscul de contractură capsulară este redus și conferă un aspect natural, fără a se vedea marginile implantului. Este indicată mai ales la pacientele cu sân mic preoperator. În cazul unor reintervenții însă, acestea sunt mult mai dificil de realizat. Postoperator, implanturile vor fi situate puțin mai sus, până când mușchiul pectoral se relaxează.

Dezvantajele plasarii submusculare a implantului:

• intervenție chirurgicală mai lungă;

• durere postoperatorie mai mare și cu o recuperare mai lungă;

• eventuale reintervenții sunt mai dificile.

HEMOSTAZA ȘI SUTURA

În chirurgia estetică a sânului, hemostaza este extrem de importantă ca și antisepsia (condițiile de sterilitate). De aceea se va efectua o hemostază atentă și perfectă. Sutura se va realiza estetic. Pot fi necesare uneori montarea unor tuburi de dren, care se vor îndepărta după 24-48 ore. În cazul apariției unor echimoze (vânătăi), acestea vor disparea după circa 14 zile; ele pot fi însoțite de prurit (mâncărimi).

Postoperator, cicatricile vor fi dure și roz timp de 3-6 luni, după care se vor albi și se vor estompa progresiv dar nu vor disparea niciodată. Timp de 3-6 luni, cicatricile nu se vor expune la soare. Este important să vă mobilizați cât mai repede, coborând din pat și făcând câțiva pași încă de a doua zi. Orice activitate care include ridicarea sau îndoirea corpului trebuie evitate deoarece accentuează durerea și riscă și deplasarea implantului.

În primele nopți după intervenție, vă recomandăm să dormiți cu capul și umerii ridicați la 30 grade. Nu faceți mișcări ample cu brațele și nu le utilizați pentru a vă da jos din pat sau pentru a vă ridica; prin contracția mușchiului mare pectoral se poate deplasa implantul sau poate fi provocată o hemoragie postoperatorie!

După primele 4-5 zile postoperator puteți să faceți duș. Timp de 2-3 luni după operație trebuie să purtați o bustieră și să evitați sutienele cu sârmă. Bustiera ajută la diminuarea senzației de greutate din cauza  edemului și susține sânii. După primele 5-7 zile de la operatie puteți conduce, după o săptămână vă puteți relua activitatea iar după 3 săptămâni puteți face efort fizic.

În primele câteva săptămâni sânii pot fi ușor dureroși. De asemenea, pot fi tumefiați până la 4-5 săptămâni. Puteți simți zona sânilor amortiță iar sânii prea sus și prea mari. Cu timpul, edemul dispare și mușchii se relaxează, ceea ce necesită în general minim 2-3 luni. Implanturile nu cresc riscul apariției cancerului mamar și nici nu interferează cu detectarea unui eventual cancer.

Totuși, dacă veți face o mamografie, trebuie să specificați că aveți implanturi mamare pentru a fi folosite tehnici speciale în acest sens. În ceea ce privește o eventuală alăptare la sân, trebuie să știți că implanturile mamare nu interferează în nici un fel cu alăptatul la sân. Chiar în cazul în care s-ar sparge implantul, moleculele de silicon sunt prea mari ca să treacă în canalele glandei mamare.

Indiferent de tipul de implant introdus sau de tehnica chirurgicală aleasă, este posibil să apară unele complicații. Contractura capsulară Capsula reprezintă un țesut care se formează în jurul implantului ca răspuns la prezența acestuia în organism. Este o reacție normală care apare în prezența oricărui corp străin.

Uneori însă această capsulă începe să se contracte, comprimând implantul, ceea ce duce la apriția durerilor și modificărilor inestetice de formă ale sânului, cu diferite asimetrii. În vederea profilaxiei acestei complicații recomandăm folosirea implantelor texturate, introduse submuscular.

Prezența hematomului și infecției postoperator cresc riscul apariției contracturii capsulare. Gradul de contractură capsulară se măsoară cu ajutorul sistemului Baker I-IV. Gradele III și IV necesită reintervenție chirurgicală. Falduri palpabile și/sau vizibile ale implantului Apar în cazul utilizării implantelor cu suprafață netedă, umplute cu ser fiziologic și la pacientele foarte slabe, cu muschi slab dezvoltat și putin tesut subcutan.

Montarea subglandulară favorizează apariția acestei complicații. Tratamentul constă în reintervenție și schimbarea implantului cu repoziționare. Infecția este o complicație gravă care poate să apară până la 4-6 săptămâni după intervenție. Tratamentul constă de la simpla administrare de antibiotice la reintervenție chirurgicală, cu scoaterea implantului, spalarea cavitatii unde s-a introdus implantul și drenaj. Implantele pot fi reintroduse după minim 2 luni.

Infecția crește totodată riscul de contractură capsulară. Hematomul reprezintă acumularea de sânge în buzunarul implantului. Apariția lor este favorizată de bolile de coagulare, folosirea unor anticoagulante preoperator și neinformarea chirurgului, hemostază incompletă. Hematoamele mici se resorb spontan. Hematoamele mari necesită drenaj. Tratarea incorectă a unui hematom poate duce la rândul său la apariția unei infecții sau a contracturii capsulare.

Modificarea sensibilității la nivelul sânului și mamelonului sensibilitatea poate fi diminuată sau accentuată și se datorează elongării intraoperatorii a nervulilor. De cele mai multe ori este temporară și durează câteva luni, dar în cazul secționării nervului poate fi permanentă. Modificarea poziției implantului Apare în special în cazul implantelor anatomice și necesită reintervenție chirurgicală. Sinmastia constă în dispariția șanțului intermamar și unirea celor două implante.

Necesită reintervenție chirurgicală. Ruperea implantelor  siliconice poate fi detectată uneori după mult timp, deoarece gelul siliconic este gros și se va acumula lent în buzunarul implantului. El nu produce nici o reacție adversă. Ruperea implantelor este favorizată de:

– frecarea implantului de peretele toracic în timpul mișcărilor respiratorii

– compresia în timpul mamografiei

– traumatisme diverse

– contractura capsulară severă

– uzura implantului.

Dupa interventia chirurgicala in primele saptamanii sanii vor fi tari, sensibil la atingere, vor parea prea sus situati si ii veti simti umflati. Dupa 2-3 luni cand pielea se intinde, muschiul se relaxeaza si implantul se aseaza, va puteti astepta la urmatoarele rezultate:

- sanii mariti de volum in functie de marimea implantelor introduse;

- pielea intinsa neteda, cu areole netede;

-mameloanele situate aproximativ la acelasi nivel pe o linie orizontala si sa priveasca inainte;

- forma sanilor bine conturata, rotunda;

- santurile submamare la acelasi nivel In cazul in care sanii sunt orientati mult catre lateral aceasta pozitionare nu se va corecta in totalitate, pentru o corectie in totalitate fiind necesara repozitionarea chirurgicala a areolelor.

- mobilizati-va cat mai repede;

- nu dormiti pe burta minim 2 saptamani (de preferat pana la 2 luni);

- purtati bustiera minim 2 luni;

- nu faceti exercitii fizice mai repede de 3-4 saptamani;

- evitati in primele 2-3 luni sariturile, exercitiile fizice la sala de firness care actioneaza muschii pectorali (intrebati in acest sens antrenorul dv de fitness care sunt aceste miscari);

- nu fumati 2 saptamani dupa interventie;

- urmati shema controalelor periodice data de medic;

- evitati imbracamintea foarte stramta 2-3 saptamani dupa interventie;

- nu traumatizati sanii 2-3 luni dupa interventia chirurgicala;

- evitati caldura excesiva sau zonele cu praf, mizerie etc timp de 2 saptamani dupa interventie;

- folositi pe cicatrice creme anticicatrizante timp de 2-3 luni dupa interventie conform presriptiei medicale.

Povesteste-ne experienta ta

Premii

PREMII
PREMII
poza1
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
Premiu 2
poza2
PREMII
Premiu 4
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
Premiu 1
Premiu 3
PREMII
Premiu 5
Premiu 6
PREMII
×

Aboneaza-te la newsletter si primesti o reducere de 5% la serviciile clinicii Arestetic!


Sunt de acord cu

Termenii si Conditiile

Nu mai afisa acest mesaj