CE TREBUIE SA STIM DESPRE ABDOMINOPLASTIE?

Abdominoplastia este operația prin care se îndepărtează pielea și grăsimea în exces de la nivelul abdomenului. Spre deosebire de lipoaspirație care îndepărtează doar grăsimea în exces, abdominoplastia înlătură atât grăsimea cât și pielea.
Abdominoplastia este o metodă de conturare a corpului și NU o metodă de a slăbi!
Pacienții pot fi atât bărbați, cât și femei, cu o condiție fizică bună și fără boli majore.
Rezultatele operației de abdominoplastie sunt de lungă durată atâta timp cât pacienta nu are fluctuații în greutate mari. În cazul unor variații mari de greutate, pielea se va lăsa din nou, mușchii își vor pierde tonicitatea, caz în care operația trebuie refăcută.

Te asteptam la un consult!

CARE SUNT INDICATIILE SI CONTRAINDICATIILE ABDOMINOPLASTIEI?

Indicațiile abdominoplastiei sunt:
-femeile care au născut și care prezintă pielea și mușchii lăsați, cu numeroase vergeturi,
-pacienții obezi care au slăbit foarte mult, în scopul de a îndepărta pielea în plus rezultată în urma slăbirii.
-pacientele la care alte proceduri de slăbire nu au avut rezultate

Contraindicatiile abdominoplastiei sunt:

-infectii localizate sau sistemice

-tulburari de coagulare

-istoric de cicatrizare vicioasa

-boli sistemice grave

- pacientele care intenționează o sarcină în intervalul de timp următor

551fdf86e666fcff054382b2830057e0

Informații procedură

 • Durata interventiei

  2-4 ore

 • Anestezie

  Generala

 • Durata spitalizarii

  O noapte

 • Timp de recuperare

  10-14 zile

 • Rezultatul final

  2-3 luni

 • Cost informativ

  3000-4000 euro

Întrebări Frecvente

Înaintea intervenției chirurgicale propriu-zise se realizează un consult amănunțit care, dincolo de evaluarea stării de sănătate a pacientei și a eventualelor contraindicații.

Indicațiile preoperatorii:

– întreruperea medicației anti-inflamatoare cu cel puțin 7 zile înaintea intervenției chirurgicale

– întreruperea fumatului cu cel puțin o lună înainte de operație, deoarece nicotina întârzie procesul de vindecare.

-cu 6 ore înaintea intervenției nu consumați alimente sau lichide.

-de regula, operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;

-trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);

-trebuie sa anuntati medicul daca purtati proteze dentare sau lentile de contact;

-nu urmati o dieta stricta inainte de operatie, deoarece poate intarzia vindecarea;

-daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata.

-trebuie sa aveti cel putin o unghie fara oja

Analizele preoperatorii necesare sunt: hemoleucograma, glicemie, creatinina, INR, TGO, TGP, bilirubina, AgHBs, HCV, HIV, VDRL, radiografie pulmonara, electrocardiograma.

 Se vor face poze preoperatorii. Pozele au caracter confidential si nu pot fi publicate fara acordul pacientului. Pozele nu sunt stocate in baze de date online.

Operația durează între 2-4 ore și se face sub anestezie generală, pentru a permite o bună relaxare a musculaturii abdominale. Incizia depinde de tipul de abdominoplastie efectuată. Pielea împreună cu țesutul adipos sunt decolate de pe peretele abdominal până la nivelul coastelor, după care este întinsă și surplusul este excizat.

În cazul laxității mușchilor drepți abdominali, se va practica apropierea acestora cu fire de sutură. Sutura pielii se face în mai multe starturi, cu fire diferite. Pentru evitarea formării unor colecții seroase sau sanguinolente se montează drenuri. care sunt îndepărtate după câteva zile. Firele se scot la 14 zile.

Exista mai multe tipuri de abdominoplastie: Abdominoplastia clasică: constă în realizarea unei incizii orizontale de la o spină iliacă la cealaltă, completată cu o incizie în jurul ombilicului; în aceste cazuri ombilicul (buricul) este practic decupat și repoziționat. Această operație se poate asocia cu lipoaspirația. Miniabdominoplastia: constă în realizarea unei incizii orizontale mai scurte decât în cazul abdominoplastiei clasice, fără mutarea ombilicului.

Această operație permite îndepărtarea doar a pielii și a grăsimii în exces de sub ombilic. Prezintă avantajul unei recuperări mult mai rapide. Abdominoplastia extinsă: este o abdominoplastie clasică lărgită, în care inciziile sunt prelungite lateral de o parte și de alta a taliei pentru a permite îndepărtarea excesului de piele și grăsime de la nivelul șoldurilor.

Abdominoplastia circumferențială: constă în realizarea unei incizii de jur împrejurul taliei, permițând îndepărtarea pielii și grăsimii de la nivelul abdomenului, șoldurilor, feselor și coapselor. Se folosește îndeosebi după intervențiile de chirurgie bariatrică.

Postoperator zona operată va fi pansată și se va purta o bustieră timp de minim 4 săptămâni. Tuburile de dren se vor scoate dupa 3-4 zile. Postoperator vor apare edemul local și durerea, care vor fi controlate medicamentos. Mobilizarea se face de a doua zi după operație, pentru a preveni formarea și acumularea de cheaguri.

În primele 4-5 zile postoperator, mersul se va face cu corpul aplecat la 45 grade, urmând ca în următoarele zile să se îndrepte progresiv. Astfel se evită tensiunea asupra plăgilor și riscul dezunirii plăgilor. După o săptămână de la operație pot fi efectuate exerciții fizice ușoare.

Activitatea fizica mai intensă poate fi reluată numai după minim șase săptămâni de la operație. Se vor evita alimentele care balonează, timp de 2-3 săptămâni după operație. Cicatricile vor fi roșii și tari în primele 2-3 luni, după care se vor înmuia progresiv. Timp de 1 an după operație trebuie să evitați expunerile la soare datorită riscului de hiperpigmentare a cicatricii.

Pentru o cicatrizare mai rapidă și mai estetică se pot folosi plasturi cu silicon, radiofrecvență etc.

Evitați fumatul în primele luni după operație deoarece duce la apariția unor cicatrici atrofice.

Abdominoplastia urmareste ca dupa interventia chirurgicala pielea dv sa fie intinsa, fara piele flasca sau in exces. Deasemeni se va observa si o reducere in circumferinta.

Operația de abdominoplastie este cea mai mare intervenție din chirurgia estetică, fiind marcată postoperator de edem, echimoze și durere locală. Acestea nu sunt considerate complicații, ele făcând parte din evoluția normală postoperatorie. Pentru diminuarea edemului se va purta o bustiera specială.

Complicațiile posibile sunt cele uzuale, reprezentate de hemoragie, infecții, acumularea de fluide (hematoame, seroame), necroze tegumentare, iregularități ale conturului corpului, amorțeli în regiunea operată. Senzația locală de amorțeală și tensiune se ameliorează în următoarele luni.

Complicația cea mai de temut alături de infecții o reprezintă cicatrizarea vicioasă; aceasta nu poate fi prevazută și nici prevenită. Necrozele pielii apar în cazurile în care pielea a fost suturată sub tensiune și în cazul unor boli asociate. O complicație de temut o reprezintă apariția trombilor (cheaguri de sânge) și a emboliilor (migrarea cheagurilor de sânge).

Riscul tromboembolismului este prezent la orice intervenție chirurgicală și crește cu atât mai mult cu cât operația este mai lungă, riscul fiind crescut de antecedente personale patologice (boli cardiovasculare, diabet).

De asemenea anticoncepționalele, medicația hormonală precum și vârsta peste 45 ani cresc riscul de trombo-embolism. Prevenirea tromboembolismului se face prin administrarea de anticoagulante, în anumiți parametri de coagulare, astfel încât să nu crească riscul de hemoragie intra sau postoperatorie.

Cele mai de temut ca si complicatii sunt tromboza venoasă profundă, complicaţii pulmonare şi cardiace. In acest sens se iau masuri de prevenire a acestor complicatii precum administrarea de anticoagulante, monitorizare cardio-respiratorie etc.

În primele 4-5 zile postoperator, pacientul respectă următoarele instrucțiuni:

• repaos la pat 1-2 zile, apoi încă 3 săptămâni se evită intemperiile și efortul fizic

• tratament antibiotic încă 5-7 zile și antalgic, dacă pacientul are dureri (de regulă nu există dureri)

• pacientul doarme doar pe spate, înălțat la extremitatea cefalică (fie se așează 2-3 perne, fie se ridică patul dacă este dotat cu dispozitiv de rabatare)

• se interzice expunerea la soare și intemperii 4-6 luni

• se interzice baia fierbinte în primele 7-10 zile (în primele 48 de ore se va efectua toaleta parțială, apoi dușuri scurte, călduțe)

• postoperator există zone de anestezie persistentă la nivelul fetei, fenomen ce poate dura câteva luni

Procedurile cosmetice adjuvante:

-liposuctia

-radiofrecvență EXILIS ELITE

-drenaj limfatic

Povesteste-ne experienta ta

Premii

Premiu 1
PREMII
poza2
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
Premiu 3
PREMII
Premiu 5
PREMII
PREMII
Premiu 4
poza1
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
Premiu 6
PREMII
Premiu 2
×

Aboneaza-te la newsletter si primesti o reducere de 5% la serviciile clinicii Arestetic!


Sunt de acord cu

Termenii si Conditiile

Nu mai afisa acest mesaj