ACUM PUTETI SCAPA DE POVARA SANILOR PREA MARI

CE TREBUIE SA STIM DESPRE MICSORAREA SANILOR?

Reducția mamară reprezintă operația prin care se elimină grăsimea, țesutul glandular mamar și pielea aflate în exces la nivelul sânului. Sânii trebuie să fie proporționali cu dimensiunile fiecărei persoane. În cazul unor sâni foarte mari, aceștia creează disconfort, dureri de spate și chiar complexe psihice. Sânii prea mici sau sânii prea mari, în ambele cazuri determină complexe psiho-afective. Intervenția poate fi efectuată la orice vârstă, însă este de preferat ca aceasta să se facă în momentul în care sânii au atins un maxim de dezvoltare. Trebuie să știți că în urma operației de mamoreducție, alăptarea în cazul unei viitoare sarcini poate fi afectată. Totodată, o viitoare sarcină sau variațiile mari de greutate pot influența negativ aspectul estetic al sânilor.
După operația de reducție mamară, mărimea și forma sânilor ar trebui să rămână relativ constantă, atâta timp cât vă mențineți o greutate constantă. Odată cu trecerea timpului, sânii vor cădea (ptoză mamară), fiind necesară realizarea unei mastopexii.

Te asteptam la un consult!

CARE SUNT INDICATIILE SI CONTRAINDICATIILE MICSORARII SANILOR?

Indicații:
- sâni foarte mari care deranjează estetic pacienta;
- dureri de spate;
- senzație de greutate;
- dermatite submamare;
- ptoză mamară.


Contraindicații:
- boli sistemice grave;
- boli consumptive;
- paciente greu compliante;

- infectii ale sanilor;

- suspiciunea de cancer de san;

- tulburari de coagulare grave.

Informații procedură

  • Durata interventiei

    3-4 ore

  • Anestezie

    Generala

  • Durata spitalizarii

    O noapte

  • Timp de recuperare

    10-14 zile

  • Rezultatul final

    3-4 luni

  • Cost informativ

    2800-4000 euro

Întrebări Frecvente

Înaintea intervenției chirurgicale propriu-zise se realizează un consult amănunțit care, dincolo de evaluarea stării de sănătate a pacientei și a eventualelor contraindicații, are rolul de a stabili tipul de implant, forma și mărimea acestuia. Este important ca în ultimele 2 luni premergătoare operației să nu fi suferit variații de greutate mai mari de 2 kg. Cu 6 ore înaintea intervenției nu consumați alimente sau lichide. Indicațiile preoperatorii:

- întreruperea medicației anti-inflamatoare cu cel puțin 7 zile înaintea intervenției chirurgicale;

- întreruperea fumatului cu cel puțin o lună înainte de operație, deoarece nicotina întârzie procesul de vindecare; 

- cu 6 ore înaintea intervenției nu consumați alimente sau lichide; 

- de regula, operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;

- trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);

- trebuie sa anuntati medicul daca purtati proteze dentare sau lentile de contact;

- nu urmati o dieta stricta inainte de operatie, deoarece poate intarzia vindecarea;

- daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata;

- trebuie sa aveti cel putin o unghie fara oja

Analizele preoperatorii necesare sunt: hemoleucograma, glicemie, creatinina, INR, TGO, TGP, bilirubina, AgHBs, HCV, HIV, VDRL, radiografie pulmonara, electrocardiograma, ecografie mamara.

Se vor face poze preoperatorii. Pozele au caracter confidential si nu pot fi publicate fara acordul pacientului. Pozele nu sunt stocate in baze de date on-line. Preoperator se va efectua un desen care va arata pozitionarea viitoarelor implante.

Intervenția se realizează sub anestezie generală și durează 2-4 ore. Spitalizarea este de 1-2 zile. În funcție de mărimea sânului, inciziile pot fi mai scurte sau mai lungi. Există diferite tipuri de incizii. De principiu se va face o primă incizie în jurul areolei. Pentru sânii de mărime medie se va face o a doua incizie verticală care coboară de la areolă în șanțul submamar.

Pentru sânii foarte mari alături de cele două incizii menționate se face și o a treia incizie orizontală în șanțul submamar; această cea de a treia incizie poate fi mai scurtă decât de obicei sau poate fi prezentă doar în lateral (incizii în “L” sau “J”). Se va exciza glanda mamară și pielea în exces.

Concomitent areolele vor fi micșorate și simetrizate iar pielea de deasupra mamelonului va fi adusă dedesubt pentru a remodela sânul, în acest fel ridicând și mamelonul. În cazul gigantomastiei (sâni giganți) există riscul ca pediculul care s-ar putea forma să fie prea lung și să nu poată asigura viabilitatea complexului areolo-mamelonar, motiv pentru care în aceste cazuri se va extirpa complexul areolo-mamelonar și va fi reaplicat ca o grefă liberă, la finele operației.

Această manevră determină pierderea sensibilității mamelonului, a capacității de erecție și de alăptare.

în primele 2-3 zile după operație este indicat repausul la pat, însă încă de a doua zi pot fi făcuți câțiva pași prin salon. Postoperator cicatricile vor fi dure și roz timp de 3-6 luni, după care se vor albi și se vor estompa progresiv, dar nu vor dispare niciodată. Timp de 9-12 luni cicatricile nu se vor expune la soare.

Orice activitate care include ridicarea sau îndoirea corpului trebuie evitate, deoarece accentuează durerea și riscă și deplasarea implantului. În primele nopți după intervenție vă recomandăm să dormiți cu capul și umerii ridicați la 30 grade.

Nu faceți mișcări ample cu brațele și nu le utilizați pentru a vă da jos din pat sau pentru a vă ridica; prin contracția mușchiului mare pectoral poate fi provocată o hemoragie postoperatorie. După primele 4-5 zile postoperator puteți să faceți duș. Timp de 2-3 luni după operație trebuie să purtați o bustieră și să evitați sutienele cu sârmă. Bustiera ajută la dimnuarea senzației de greutate datorată edemului și susține sânii.

După primele 5-7 zile de la operatie puteți conduce, după o săptămână vă puteți relua activitatea, iar după 3 săptămâni puteți face efort fizic. Firele se extrag la 14 zile, însă în general se folosesc fire resorbabile care nu necesită îndepărtare. În primele câteva săptămâni sânii pot fi ușor dureroși. De asemenea pot fi tumefiați până la 4-5 săptămâni. De asemeni puteți simți zona sânilor amortiță, iar sânii prea sus și prea mari.

Cu timpul edemul dispare și mușchii se relaxează, ceea ce necesită în general minim 6 luni. Activitatea sexuală trebuie evitată pentru 2-3 săptămâni. Traumatismele la nivelul sânilor trebuie evitate cel puțin 6 săptămâni. 

Indiferent de tipul de implant introdus sau de tehnica chirurgicală aleasă, este posibil să apară unele complicații. Infecția este o complicație gravă care poate să apară până la 4-6 săptămâni după intervenție.

Tratamentul constă de la simpla administrare de antibiotice la reintervenție chirurgicală, cu scoaterea implantului, spalarea cavitatii unde s-a introdus implantul și drenaj. Implantele pot fi reintroduse după minim 2 luni. Infecția crește totodată riscul de contractură capsulară.

Hematomul reprezintă acumularea de sânge în buzunarul implantului. Apariția lor este favorizată de bolile de coagulare, folosirea unor anticoagulante preoperator și neinformarea chirurgului, hemostază incompletă. Hematoamele mici se resorb spontan. Hematoamele mari necesită drenaj.

Tratarea incorectă a unui hematom poate duce la rândul său la apariția unei infecții sau a contracturii capsulare. Modificarea sensibilității la nivelul sânului și mamelonului Sensibilitatea poate fi diminuată sau accentuată și se datorează elongării intraoperatorii a nervulilor. De cele mai multe ori este temporară și durează câteva luni, dar în cazul secționării nervului poate fi permanentă. Alte posibile complicatii sunt:

• dezunirea plăgii;

• cicatrici vicioase;

• necroze cutanate (mamelon, areolă) sau a țesutului gras subdermic;

• neregularități la nivelul sănului sau asimetrii;

• pierderii capacității de alăptare.

Dupa interventia chirurgicala in primele saptamanii sanii vor fi tari, sensibili la atingere, vor parea prea sus situati si ii veti simti umflati. Dupa 2-3 luni cand pielea se intinde, muschiul se relaxeaza si implantul se aseaza, va puteti astepta la urmatoarele rezultate:

- sanii mariti de volum in functie de marimea implantelor introduse;

- pielea intinsa neteda, cu areole netede;

- mameloanele situate aproximativ la acelasi nivel pe o linie orizontala si sa priveasca inainte;

- forma sanilor bine conturata, rotunda;

- santurile submamare la acelasi nivel In cazul in care sanii sunt orientati mult catre lateral aceasta pozitionare nu se va corecta in totalitate, pentru o corectie in totalitate fiind necesara repozitionarea chirurgicala a areolelor.

- mobilizati-va cat mai repede;

- nu dormiti pe burta minim 2 saptamani (de preferat pana la 2 luni);

- purtati bustiera minim 2 luni;

- nu faceti exercitii fizice mai repede de 3-4 saptamani;

- evitati in primele 2-3 luni sariturile, exercitiile fizice la sala de firness care actioneaza muschii pectorali (intrebati in acest sens antrenorul dv de fitness care sunt aceste miscari);

- nu fumati 2 saptamani dupa interventie;

- urmati schema controalelor periodice data de medic;

- evitati imbracamintea foarte stramta 2-3 saptamani dupa interventie;

- nu traumatizati sanii 2-3 luni dupa interventia chirurgicala;

- evitati caldura excesiva sau zonele cu praf, mizerie etc timp de 2 saptamani dupa interventie

-folositi pe cicatrice creme anticicatrizante timp de 2-3 luni dupa interventie conform presriptiei medicale. 

– liposucția – îndeosebi pe partea laterală, către axilă.

Aboneaza-te la newsletterul nostru!

Sunt de acord cu

Termenii si Conditiile

Povesteste-ne experienta ta

Premii

Premiu 5
PREMII
PREMII
Premiu 3
PREMII
poza2
Premiu 2
PREMII
poza1
PREMII
Premiu 1
PREMII
PREMII
PREMII
Premiu 6
PREMII
PREMII
Premiu 4
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
×

Aboneaza-te la newsletter si primesti o reducere de 5% la serviciile clinicii Arestetic!


Sunt de acord cu

Termenii si Conditiile

Nu mai afisa acest mesaj