CE TREBUIE SA STIM DESPRE RECONSTRUCTIA COMPLEXULUI AREOLO-MAMELONAR?

Aceasta interventie chirurgicala se adreseaza celor care nu mai au areolele sau/si mameloanele. Cauzele pierderii complexului areolo-mamelonar sau a distructiei sale partiale pot fi:

- amputarea sanului in cancerul mamar;

- arsuri ale sanului;

- traumatisme ale sanului;

- mutilari.

Reconstructia complexului areolo-mamelonar nu va reface insa functia de lactatie si permeabilizarea canalelor galactofore, in cazul in care glanda mamara exista si distructia complexului areolo-mamelonar a fost distrusa traumatic.

Te asteptam la un consult!

CAND SE IMPUNE RECONSTRUCTIA COMPLEXULUI AREOLO-MAMELONAR?

Atât areola cât și mamelonul pot să lipsească încă de la naștere sau pot fi dobândite pe parcursul vieții în urma unor infecții cutanate, traumatisme, necroze cutanate. Totodată această reconstrucție se recomandă și după operația de mastectomie efectuată pentru un cancer mamar.

Indicatiile acestei interventii chirurgicale sunt date in primul rand de aspectul inestetic al sanului care o deranjeaza pe pacienta.

Contraindicatiile sunt reprezentate de: infectii localizate, cicatrici cheloide, iradiere a sanului, boli grave de coagulare, alte boli grave.

Informații procedură

 • Durata interventiei

  1 ora

 • Anestezie

  Locala

 • Durata spitalizarii

  Fara

 • Timp de recuperare

  10-14 zile

 • Rezultatul final

  2-4 saptamani

 • Cost informativ

  -

Întrebări Frecvente

Înaintea intervenției chirurgicale propriu-zise se realizează un consult amănunțit care, dincolo de evaluarea stării de sănătate a pacientei și a eventualelor contraindicații. Indicațiile preoperatorii:

– întreruperea medicației anti-inflamatoare cu cel puțin 7 zile înaintea intervenției chirurgicale;

– întreruperea fumatului cu cel puțin o lună înainte de operație, deoarece nicotina întârzie procesul de vindecare.

Cu 6 ore înaintea intervenției nu consumați alimente sau lichide. Analizele preoperatorii necesare sunt: hemoleucograma, glicemie, creatinina, INR, TGO, TGP, bilirubina, AgHBs, HCV, HIV, VDRL, radiografie pulmonara, electrocardiograma, ecografie mamara.

Se vor face poze preoperatorii. Pozele au caracter confidential si nu pot fi publicate fara acordul pacientului. Pozele nu sunt stocate in baze de date on-line.

Cele mai utilizate metode de reconstrucție ale areolelor sunt fie grefa de piele hiperpigmentată, fie, mai simplu, tatuarea zonei. Pentru prima metodă se recoltează piele din zona inghinală unde de obicei este mai închisă la culoare și se grefează la nivelul neo-areolei. În cazul grefelor de piele rezultatul este definitiv.

În cazul tatuajelor este posibil ca în timp să apară diferențe de culoare sau depigmentări și să necesite corecții. În cazul reconstrucției cu grefă de piele există riscul ca aceasta să se necrozeze și să fie nevoie de o altă metodă de reconstrucție. Există riscul de asemenea ca pe zona grefată să crească păr. Mamelonul se reconstruiește printr-o plastie de piele.

Se recomandă repaus și activități ușoare 2-3 zile după intervenție. Evitați ridicarea greutăților, dormitul pe burtă, hainele strâmte sau excercițiile fizice solicitante. Reluarea activității cotidiene se poate face imediat la 1-2 zile. Firele de sutură folosite sunt resorbabile iar suturile sunt estetice.

Sunt foarte rare fiind reprezentate de hematoame mici, seroame, infecții localizate, granulom, mici asimetrii între cele doua mameloane, cicatrizare vicioasă, necroza mameloanelor.

Dupa interventie complexul areolo-mamelonar va capata un aspect normal.

- mobilizati-va cat mai repede;

- nu fumati 2 saptamani dupa interventie;

- urmati shema controalelor periodice data de medic;

- evitati imbracamintea foarte stramta 2-3 saptamani dupa interventie;

- evitati caldura excesiva sau zonele cu praf, mizerie etc timp de 2 saptamani dupa interventie;

- folositi pe cicatrice creme anticicatrizante timp de 2-3 luni dupa interventie conform presriptiei medicale.

Aboneaza-te la newsletterul nostru!

Sunt de acord cu

Termenii si Conditiile

Povesteste-ne experienta ta

Premii

PREMII
Premiu 1
Premiu 3
poza2
poza1
PREMII
PREMII
PREMII
Premiu 4
Premiu 2
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
Premiu 6
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
Premiu 5
PREMII
PREMII
×

Aboneaza-te la newsletter si primesti o reducere de 5% la serviciile clinicii Arestetic!


Sunt de acord cu

Termenii si Conditiile

Nu mai afisa acest mesaj