CE TREBUIE SA STIM DESPRE LIPOSUCTIA CERVICALA ANTERIOARA?

Una dintre cele mai frecvente probleme de estetică o reprezintă apariția gușei sau a bărbiei duble. Cauzele care duc la apariția acestei patologii sunt multiple: excesul de grăsime, variațiile în greutate, căderea gravitațională, scăderea elasticității pielii, moștenirea genetică. Indiferent de vârstă, excesul de grăsime sub bărbie creează un aspect îmbătrânit.

Te asteptam la un consult!

CARE SUNT INDICATIILE SI CONTRAINDICATIILE LIPOSCUTIEI CERVICLE ANTERIOARE?

Candidatii ideali pentru aceasta procedura sunt toate acele persoane care au exces de grasime sub barbie, prezentand asa numita ‘’gusa’’ sau ‘’barbie dubla’’.

Contraindicatiile liftingului sunt:

- infectii localizate sau sistemice;

- tulburari de coagulare;

- istoric de cicatrizare vicioasa;

- cancer de piele in antecedente pe zona faciala;

- boli sistemice grave.

CARE SUNT INDICATIILE SI CONTRAINDICATIILE LIPOSCUTIEI CERVICLE ANTERIOARE?

Informații procedură

  • Durata interventiei

    1 ora

  • Anestezie

    Generala /locala

  • Durata spitalizarii

    O noapte/ fara

  • Timp de recuperare

    5-7 zile

  • Rezultatul final

    1-2 luni

  • Cost informativ

    euro

Întrebări Frecvente

Înaintea intervenției chirurgicale propriu-zise se realizează un consult amănunțit care, dincolo de evaluarea stării de sănătate a pacientei și a eventualelor contraindicații. Indicațiile preoperatorii:

- întreruperea medicației anti-inflamatoare cu cel puțin 7 zile înaintea intervenției chirurgicale;

- întreruperea fumatului cu cel puțin o lună înainte de operație, deoarece nicotina întârzie procesul de vindecare. -cu 6 ore înaintea intervenției nu consumați alimente sau lichide. -de regula, operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;

- trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);

- trebuie sa anuntati medicul daca purtati proteze dentare sau lentile de contact; -nu urmati o dieta stricta inainte de operatie, deoarece poate intarzia vindecarea; -daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata;

- trebuie sa aveti cel putin o unghie fara oja Analizele preoperatorii necesare sunt: hemoleucograma, glicemie, creatinina, INR, TGO, TGP, bilirubina, AgHBs, HCV, HIV, VDRL, radiografie pulmonara, electrocardiograma, Se vor face poze preoperatorii. Pozele au caracter confidential si nu pot fi publicate fara acordul pacientului. Pozele nu sunt stocate in baze de date on-line.

Se vor realiza două incizii minore prin care se va introduce soluția de liposucție. Apoi se vor introduce canulele de liposucție cu ajutorul cărora se va realiza liposucția. Zonele din care se extrage grăsimea sunt în general: zona mandibulară și partea anterioară a gâtului (gușa).

La finalul intervenției inciziile vor fi suturate cu 1-2 fire neresorbabile care se vor extrage la 5-7 zile după intervenție. În primele 2 zile după intervenție se va realiza un pansament compresiv pe zonele de aspirație.

Supravegherea medicală după intervenție durează în medie 5-7 zile, timp în care pacienta sau pacientul va fi văzut zilnic. În primele zile după operație zona operată va fi umflată și vineție, aceste semne estompandu-se treptat în următoarele zile. De asemenea, datorita efectelor anesteziei veți simți o stare de slăbiciune timp de 2-3 zile după operație.

Se recomandă evitarea tuturor activitățiilor fizice solicitante timp de 2-3 săptămâni după operatie. Activitatea curentă poate fi reluată la o săptămână după intervenție. Umflarea zonelor tratate uneori poate persista timp de 2-3 săptămâni.

Primele 2-3 zile după operaţie este indicat să vă odihniţi sau să dormiţi cu capul ridicat pe mai multe perne pentru a evita accentuarea edemului cervico-facial (umflarea gatului si a feței). Recomandăm și aplicarea unei pungi reci învelită într-un prosop pentru a reduce inflamația și edemul. Evitaţi căldura extremă şi fluctuaţiile de temperatură.

Reluarea majoritaţii activităţilor normale, incluzând şi exerciţiile fizice, poate avea loc după 3 săptămâni. Totuși, mneționăm că timpul necesar recuperării după o intervenţie chirurgicală precum și percepția durerii, variază foarte mult de la o persoană la alta.

La finalul acestei interventii grasimea de sub barbie va disparea, pielea va fi mai moale si supla. In primele saptamani dupa procedura pielea poate fi usor cazuta dar ea se poate intinde (lifta) cu ajutorul radiofrecventei monopolare focusate oferite de EXILIS ELITE.

  • Cicatrizare vicioasă Sângerare (hematoame);
  • Infecţie;
  • Dificultăți de vindecare a plăgilor;
  • Evidențierea suturilor;
  • Riscuri legate de anestezie;
  • Tromboze (cheaguri de sânge);
  • Necroză (pierderea de tegument);
  • Parestezii (amorțeli) sau afectarea sensibilității cutanate, eventual prurit (mâncărimi);
  • Edemul (acumularea de lichide);
  • Durere ce poate persista;
  • Neregularităţi ale conturului pielii;
  • Decolorare şi tumefieri (umflături) la nivelul pielii;
  • Suturile pot ieşi la suprafaţa pielii şi pot deveni vizibile sau produce iritaţie, necesitând îndepărtare.

În primele 4-5 zile postoperator, pacientul respectă următoarele instrucțiuni:

• repaos la pat 1-2 zile, apoi încă 3 săptămâni se evită intemperiile și efortul fizic;

• alimentație hidro-lacto-zaharată în primele 48 ore, apoi semiconsistentă încă 4-5 zile, deoarece mișcările de masticație pot amplifica durerea;

• tratament antibiotic încă 5-7 zile și antalgic, dacă pacientul are dureri (de regulă nu există dureri);

• se pot administra sedative ușoare, mai ales dacă pacientul are o structură psihoemoțională anxioasă;

• pacientul doarme doar pe spate, înălțat la extremitatea cefalică (fie se așează 2-3 perne, fie se ridică patul dacă este dotat cu dispozitiv de rabatare);

• se interzice expunerea la soare și intemperii 4-6 luni;

• se interzice baia fierbinte în primele 7-10 zile (în primele 48 de ore se va efectua toaleta parțială, apoi dușuri scurte, călduțe);

• postoperator există zone de anestezie persistentă la nivelul fetei, fenomen ce poate dura câteva luni Purtarea unei masti faciale -5-7 zile.

- radiofrecvența facială Exilis Elite;

- MesoLaserul BTL;

- programul de Dermalift;

- PRP.

Povesteste-ne experienta ta

Premii

PREMII
PREMII
PREMII
Morpheus8 Award
PREMII
PREMII
Premiu 3
PREMII
PREMII
Premiu 1
Premiu 4
PREMII
Premiu 6
Premiu 5
PREMII
PREMII
PREMII
Morpheus8 Award 2018-2021
Premiu 2
PREMII
PREMII
PREMII

Prof Univ Dr Valeriu Ardeleanu

Chirurg plastician

Chirurg oncolog

contact

Strada Brailei 85, Corp adiacent BR5A (fosta cofetarie Laura), Galati , 800306

0770 457 675 , 0336 802 646

office@arestetic.ro

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile

Program

Luni

9.00 - 20.00

Marti

9.00 - 20.00

Miercuri

9.00 - 20.00

Joi

9.00 - 20.00

Vineri

9.00 - 20.00

Sambata

INCHIS

Duminica

INCHIS

Newsletter

Send SMS
×

Aboneaza-te la newsletter si primesti o reducere de 5% la serviciile clinicii Arestetic!


Sunt de acord cu

Termenii si Conditiile

Nu mai afisa acest mesaj