CE TREBUIE SA STIM DESPRE LIFTINGUL CERVICAL?

Pe măsură ce îmbătrânim, efectele ‘’alunecării’’ pielii și ale deteriorării tenului de către razele solare sunt tot mai vizibile. Fumatul are și el o contribuție negativă, care, din nefericire, se combină cu daunele provocate de soare pentru a crea un aspect ridat și îmbătrânit al feței și gâtului, adesea și cu hiperpigmentări. Deasemenea, mediul fizic (soare, vânt), tipul de piele (elasticitate, grosime), tenul (palid, întunecat, roșu), variațiile în greutate, nutriția și menopauză influențează și ei aspectul fizic al feței și gâtului. Nu există nici o îndoială că majoritatea dintre noi suferă, de asemenea și de un grad de acumulare de țesut gras sub bărbie și de-a lungul liniei maxilarului, ceea ce diminuează limita vizibilă dintre față și gât.

Gâtul este a doua zonă la care se observă procesul de îmbătrânire, după față. Caracteristicile legate de îmbătrânirea gâtului includ apariția benzilor verticale date de contracția permanentă a mușchiului platisma, apariția ridurilor orizontale în colier și apariția ‘’gâtului de curcan’’ cu o piele în exces, flască și ptozată. Acest lucru este în parte datorită laxității pielii prin scăderea calității și cantității fibrelor de elastină și colagen din piele, dar în mod substanțial este determinat de slăbirea legăturilor dintre mușchiul platisma și structurile profunde ale gâtului.

Trebuie să ținem cont și de faptul că odată cu vârsta atât structura osoasă cât și țesutul adipos se resoarbe, modificând substanțial aspectul feței.


Semnele îmbătrânirii  sunt:
• caderea feţei în zona mijlocie (a obrajilor);
• apariția unor santuri adânci sub pleoapele inferioare;
• formarea de riduri nazogeniene adânci;
• pierderea tonusului muscular în partea inferioară a feței care determină aspectul obrajilor căzuţi (modificarea liniei mandibulare);
• apariția bărbiei duble, dată de pielea care atârnă şi depozitele de grăsime în exces de sub bărbie şi maxilar;
• apariția ridurilor, inițial apar ridurile dinamice, apoi cele statice; la ridurile statice se adaugă și gravitația care odată cu accentuarea căderii obrajilor vor accentua și ridurile nazogeniene, și vor închide colțurile buzelor, creând un pliu lateral cu un con de umbră către buze;
• apariția ridurilor și a surplusului de piele pe gât;

micsorarea pometilor;

mcisorarea buzelor;

marirea nasului;

marirea urechilor;

aparitia de pete de culoare.

Te asteptam la un consult!

CARE SUNT INDICATIILE SI CONTRAINDICATIILE LIFTINGULUI CERVICAL?

Cei mai buni candidați pentru un lift de gât sunt pacienții nefumători care sunt în general sănătoși.

Intervenția este recomandată atât pacientelor la care surplusul de piele se datorează procesului de îmbătrânire cât și celor care au avut pierderi mari de greutate.

Pentru a obține efecte cu adevărat spectaculoase liftingul cervical trebuie realizat împreună cu liftingul facial.

Nu există vârsta ideală pentru acest tip de intervenție chirurgicală.

Contraindicatiile liftingului de sprancene sunt:

- infectii localizate sau sistemice;

- tulburari de coagulare;

- istoric de cicatrizare vicioasa;

- cancer de piele in antecedente pe zona faciala;

- boli sistemice grave.

CARE SUNT INDICATIILE SI CONTRAINDICATIILE LIFTINGULUI CERVICAL?

Informații procedură

 • Durata interventiei

  1-3 ore

 • Anestezie

  Generala

 • Durata spitalizarii

  O noapte

 • Timp de recuperare

  14-21 zile

 • Rezultatul final

  2-3 luni

 • Cost informativ

  euro

Întrebări Frecvente

Înaintea intervenției chirurgicale propriu-zise se realizează un consult amănunțit care, dincolo de evaluarea stării de sănătate a pacientei și a eventualelor contraindicații. Indicațiile preoperatorii:

- întreruperea medicației anti-inflamatoare cu cel puțin 7 zile înaintea intervenției chirurgicale;

- întreruperea fumatului cu cel puțin o lună înainte de operație, deoarece nicotina întârzie procesul de vindecare;

- cu 6 ore înaintea intervenției nu consumați alimente sau lichide;

- de regula, operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;

- trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);

- trebuie sa anuntati medicul daca purtati proteze dentare sau lentile de contact;

- nu urmati o dieta stricta inainte de operatie, deoarece poate intarzia vindecarea;

- daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata;

- trebuie sa aveti cel putin o unghie fara oja

Analizele preoperatorii necesare sunt: hemoleucograma, glicemie, creatinina, INR, TGO, TGP, bilirubina, AgHBs, HCV, HIV, VDRL, radiografie pulmonara, electrocardiograma.

 Se vor face poze preoperatorii. Pozele au caracter confidential si nu pot fi publicate fara acordul pacientului. Pozele nu sunt stocate in baze de date on-line.

Interventia chirurgicala constă în îndepărtarea surplusului de piele și grăsime, cu redefinirea liniei mandibulare. Incizia se face în spatele urechilor, de unde se intinde pielea. Intervenția durează în medie 2 ore, sub anestezie generală, ceea ce presupune o internare de o noapte.

Supravegherea medicală după intervenție durează în medie 5-7 zile, timp în care pacienta sau pacientul va fi văzut zilnic. În primele zile după operație zona operată va fi umflată și vineție, aceste semne estompandu-se treptat în următoarele zile. De asemenea, datorita efectelor anesteziei veți simți o stare de slăbiciune timp de 2-3 zile după operație. Se recomandă evitarea tuturor activitățiilor fizice solicitante timp de 2-3 săptămâni după operatie.

Activitatea curentă poate fi reluată la o săptămână după intervenție. Umflarea zonelor tratate uneori poate persista timp de 2-3 săptămâni. Pliurile cutanate menţionate mai sus dispar după aproximativ 6 săptămâni. Cicatricele se vor atenua cu timpul. Primele 2-3 zile după operaţie este indicat să vă odihniţi sau să dormiţi cu capul ridicat pe mai multe perne pentru a evita accentuarea edemului cervico-facial (umflarea gatului si a feței).

Recomandăm și aplicarea unei pungi reci învelită într-un prosop pentru a reduce inflamația și edemul. Evitaţi căldura extremă şi fluctuaţiile de temperatură. Reluarea majoritaţii activităţilor normale, incluzând şi exerciţiile fizice, poate avea loc după 3 săptămâni. Totuși, menționăm că timpul necesar recuperării după o intervenţie chirurgicală precum și percepția durerii, variază foarte mult de la o persoană la alta.

Procedura de ridicare a gâtului este o procedură populară care are rolul de a oferi un aspect natural, atractiv și mai tineresc. Această intervenție chirurgicală poate produce rezultate excelente, iar cicatricile sunt, de obicei, nesemnificative. Progresele tehnice recente au dus la o îmbunătățire durabilă și o creștere a satisfacției pacienților, iar complicațiile sunt foarte rare.

O ridicare a gâtului nu va opri procesul de îmbătrânire ci doar elimină câteva dintre efectele sale, oferind un aspect mai tânăr. Dacă este necesar procedura poate fi repetată. Majoritatea pacienților care trec printr-o operație de ridicare a gâtului sunt mulțumiți de rezultat. Ei capătă o mai mare încredere în sine și o mai mare stimă de sine, mai ales atunci când poartă îmbrăcăminte cu decolteu.

Veți avea un aspect complet natural și veți arăta mai tânăr. În ciuda numeroaselor efecte spectaculoase pe care le poate aduce liftingul cervical trebuie să rețineți că procedura are limitele ei. Un lifting cervical nu poate elimina complet toate ridurile cervicale. Întoarcerea la activităţile cotidiene se poate face după aproximativ trei zile, însă recuperarea totală poate dura până la o săptămână sau două.

 • Cicatrizare vicioasă;
 • Sângerare (hematoame);
 • Infecţie;
 • Dificultăți de vindecare a plăgilor;
 • Evidențierea suturilor;
 • Riscuri legate de anestezie;
 • Tromboze (cheaguri de sânge);
 • Necroză (pierderea de tegument);
 • Parestezii (amorțeli) sau afectarea sensibilității cutanate, eventual prurit (mâncărimi);
 • Edemul (acumularea de lichide);
 • Durere ce poate persista;
 • Neregularităţi ale conturului pielii;
 • Decolorare şi tumefieri (umflături) la nivelul pielii;
 • Suturile pot ieşi la suprafaţa pielii şi pot deveni vizibile sau produce iritaţie, necesitând îndepărtare.

În primele 4-5 zile postoperator, pacientul respectă următoarele instrucțiuni:

• repaos la pat 1-2 zile, apoi încă 3 săptămâni se evită intemperiile și efortul fizic;

• alimentație hidro-lacto-zaharată în primele 48 ore, apoi semiconsistentă încă 4-5 zile, deoarece mișcările de masticație pot amplifica durerea;

• tratament antibiotic încă 5-7 zile și antalgic, dacă pacientul are dureri (de regulă nu există dureri);

• se pot administra sedative ușoare, mai ales dacă pacientul are o structură psihoemoțională anxioasă;

• pacientul doarme doar pe spate, înălțat la extremitatea cefalică (fie se așează 2-3 perne, fie se ridică patul dacă este dotat cu dispozitiv de rabatare);

• se interzice expunerea la soare și intemperii 4-6 luni;

• se interzice baia fierbinte în primele 7-10 zile (în primele 48 de ore se va efectua toaleta parțială, apoi dușuri scurte, călduțe);

• postoperator există zone de anestezie persistentă la nivelul fetei, fenomen ce poate dura câteva luni.

Blefaroplastia superioară – pentru îndepărtarea excesului de piele și grăsime de la nivelul pleoapei superioare.

Injectarea de acid hialuronic – pentru umplerea ridurilor.

Radiofrecvența cuExilis Elite – pentru a obține un lifting nechirurgical, liftingul de sprâncene poate fi potențat prin utilizarea de:

- Suturi permanente;

- Mici şuruburi chirurgicale;

- Dispozitive de fixare ce sunt absorbite ulterior de organism, ascunse în zona tâmplelor.

Povesteste-ne experienta ta

Premii

PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
Premiu 2
PREMII
Premiu 4
PREMII
PREMII
PREMII
poza2
Premiu 6
PREMII
Premiu 3
Premiu 5
PREMII
poza1
PREMII
Premiu 1
PREMII
PREMII
×

Aboneaza-te la newsletter si primesti o reducere de 5% la serviciile clinicii Arestetic!


Sunt de acord cu

Termenii si Conditiile

Nu mai afisa acest mesaj