EXCIZIA CORECTA A UNEI ALUNITE NU POATE DETERMINA NICIODATA APARITIA UNUI CANCER DE PIELE!

CE TREBUIE SA STIM DESPRE CANCERUL DE PIELE?

Proliferare celulară excesivă, anarhică, care este capabilă de invazie în țesuturile din jur și de propagare la distanță (metastazare). Factorul de risc major pentru apariția cancerului cutanat este expunerea la soare, îndeosebi în timpul copilăriei.
Clasificarea carcinoamelor de piele:
- Bazocelulare;
- Spinocelulare;
- Melanomul malign;
- Dermatofibrosarcom.

Te asteptam la un consult!

CARE SUNT INDICATIILE SI CONTRAINDICATIILE EXCIZIEI UNOR TUMORI CUTANATE?

Indicatii: Orice leziune cu suspiciune de malignitate.

Contraindicatii: In fata unei suspiciuni de cancer de piele nu exista contraindicatii. Singura contraindicatie o reprezinta starea generala degradata a pacientului care face imposibila suportarea unei interventii chirurgicale cat de minore.

CARE SUNT INDICATIILE SI CONTRAINDICATIILE EXCIZIEI UNOR TUMORI CUTANATE?

Informații procedură

 • Durata interventiei

  30-120 minute

 • Anestezie

  Locala/generala

 • Durata spitalizarii

  Fara

 • Timp de recuperare

  10-14 zile

 • Rezultatul final

  3-4 saptamani

 • Cost informativ

  -

Întrebări Frecvente

Înaintea intervenției chirurgicale propriu-zise se realizează un consult amănunțit care, dincolo de evaluarea stării de sănătate a pacientei și a eventualelor contraindicații. Indicațiile preoperatorii:

- întreruperea medicației anti-inflamatoare cu cel puțin 7 zile înaintea intervenției chirurgicale

-trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);

- trebuie sa aveti cel putin o unghie fara oja

Analizele preoperatorii necesare sunt: hemoleucograma, glicemie, creatinina, INR, TGP, AgHBs, HCV, HIV si VDRL.

Se vor face poze preoperatorii. Pozele au caracter confidential si nu pot fi publicate fara acordul pacientului. Pozele nu sunt stocate in baze de date on-line.

Intervenția se realizează cu anestezie locală sau generala și constă în excizia tumorii cu hemostază locală și sutură. În scop estetic sutura se realizează cu fir intradermic sau cu fire îngropate. În caz de suprainfecție, sutura nu poate fi realizată estetic.

Excizia chirurgicală e indicată pentru orice tumora cu suspiciune de malignitate. In cazul nevilor congenitali indicatiile operatorii sunt: nevii giganți, nevii displazici, nevii traumatizați, nevii situați pe mucoase sau subunghial.

Nevii pigmentari situați în anumite zone sensibile cum ar fi talpa piciorului, mâna, zona genitală și cele aflate în zone expuse traumatismelor au indicație absolută de excizie.

In mod normal pacienții nu necesită perioadă de recuperare, imediat după intervenție putându-și relua activitatea cotidiană, cu evitarea traumatizării zonei operate.

In cazul tumorilor extinse, recuperarea poate fi si de cateva saptamani in functie de tipul interventiei chirurgicale (de exemplu excizii extinse cu aplicarea unui lambou).

La toți pacienții, tranșa de sutură va fi dură, roșie, ușor dureroasă, reprezentând semnele inflamației acute. După circa 3 săptămâni aceste semne vor dispărea. Postoperator trebuie să evitați traumatismele locale, expunerile la frig.

Puteți face duș după 5-7 zile. Firele pot fi resorbabile și nu necesită a fi extrase. Dacă nu sunt resorbabile se vor extrage la 7-12 zile postoperator.

- hematomul: reprezintă o acumulare de sânge în cavitatea restantă în urma exciziei tumorii. Tratamentul constă în evacuarea hematomului. Rar necesită reintervenție pentru efectuarea hemostazei.

- sângerarea plăgii: constă în sângerarea plăgii după efectuarea suturii. Simplă compresiune și aplicare de gheață rezolvă de regulă problema. La nevoie se poate reinterveni pentru efectuarea hemostazei.

- infecția: reprezintă o complicație de temut, care necesită deschiderea plăgii. Profilactic se poate administra antibiotice cu spectru larg pe cale orală.

- granulomul: reprezintă o reacție de rejet a corpului față de materialul de sutură, manifestată prin apariția unor mici tumorete. În aceste cazuri trebuie extras firul de sutură.

- dezunirea plăgii: este o complicație rară, care apare la pacienții cu diabet zaharat, pacienții imunotarați, în cazul unei suturi incorecte sau în cazul în care plaga este în tensiune (dacă s-a extirpat și piele). Rezolvarea constă în excizia marginilor și resutura.

- cicatrizarea vicioasă: este o complicație foarte rară, imprevizibilă, care nu poate fi prevăzută și nici tratată. Constă în vindecarea plăgii cu o cicatrice largă, proeminentă adesea, roșie, adesea însoțită de mâncărimi (cicatrice hipertrofică sau cheloidă).

Scopul interventiei este unul mai intai medical si apoi unul estetic. Important este ca rezectie sa fie facuta in totalitate astfel incat la primirea rezultatului histopatologic sa fie consemnat ca excizia s-a facut in totalitate si marginile de excizie sunt libere de tesut tumoral. Examenul histopatologic este obligatoriu. In functie de rezultatul acestuia tratamentul poate fi ulterior completat.

Dupa interventie trebuie sa aveti grija sa nu trumatizati zona operata, sa nu dormiti pe ea si se vor schimba pansamentele zilnic. Evitati statul in caldura sau frig precum si contactul cu praf, mizerie etc. Firele se vor suprima dupa 5-14 zile in functie de localizarea alunitei. La nevoie puteti lua un antiinflamator sau un calmant usor.

Povesteste-ne experienta ta

Premii

PREMII
Premiu 3
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
Morpheus8 Award 2018-2021
Premiu 4
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
PREMII
poza1
PREMII
Premiu 5
Morpheus8 Award
Premiu 1
poza2
Premiu 2
Premiu 6

Prof Univ Dr Valeriu Ardeleanu

Chirurg plastician

Chirurg oncolog

contact

Strada Brailei 85, Corp adiacent BR5A (fosta cofetarie Laura), Galati , 800306

0770 457 675 , 0336 802 646

office@arestetic.ro

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile

Program

Luni

9.00 - 20.00

Marti

9.00 - 20.00

Miercuri

9.00 - 20.00

Joi

9.00 - 20.00

Vineri

9.00 - 20.00

Sambata

INCHIS

Duminica

INCHIS

Newsletter

Send SMS
×

Aboneaza-te la newsletter si primesti o reducere de 5% la serviciile clinicii Arestetic!


Sunt de acord cu

Termenii si Conditiile

Nu mai afisa acest mesaj